x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nicio zi de închisoare pentru fostul consilier de securitate al lui Donald Trump

Nicio zi de închisoare pentru fostul consilier de securitate al lui Donald Trump

05 Dec 2018   •   09:56
Nicio zi de închisoare pentru fostul consilier de securitate al lui Donald Trump

Procurorul special care răspunde de ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, Robert Mueller, a recomandat marţi o pedeapsă fără detenţie pentru Michael Flynn, efemer consilier de securitate al lui Donald Trump, evocând "ajutorul substanţial" acordat în investigaţii, relatează AFP. 

"Dat fiind ajutorul substanţial al acuzatului (...) o pedeapsă în partea de jos scării prevăzute - inclusiv o condamnare care nu impune o pedeapsă cu încarcerarea - este potrivită şi justificată", a precizat procurorul într-un document judiciar oficial. 

Michael Flynn, consilier al candidatului Trump şi apoi consilier pentru securitate naţională al preşedintelui republican timp de 22 de zile, a pledat vinovat, în 2017, la acuzaţia că a minţit FBI, în special asupra conversaţiilor sale cu ambasadorul Rusiei în SUA, Serghei Kisliak. De asemenea, el a acceptat să coopereze cu justiţia. 

"Acuzatul a ajutat mai multe investigaţii în curs", stipulează documentul judiciar, făcând referire în special la ancheta sa, "privind toate legăturile sau coordonarea între guvernul rus şi indivizi asociaţi cu echipa de campanie a preşedintelui Donald J. Trump". 

Procurorul evocă participarea lui Michael Flynn la 19 interviuri cu serviciile sale sau cu alţi jurişti ai Departamentului american al Justiţiei. 

Procurorul special este însărcinat în special să stabilească dacă a existat colaborare între responsabili ruşi şi echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016. O anchetă calificată cu regularitate drept o "vânătoare de vrăjitoare" de Donald Trump, care îl critică cu vehemenţă şi pe Robert Mueller.

AGERPRES

×