x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Niciun indiciu privind locaţia submarinului dispărut în urmă cu patru zile

Niciun indiciu privind locaţia submarinului dispărut în urmă cu patru zile

20 Noi 2017   •   15:48
Niciun indiciu privind locaţia submarinului dispărut în urmă cu patru zile

Căutările submarinului militar argentinian, care a dispărut în sudul Atlanticului cu 44 de membrii ai echipajului în urmă cu patru zile, au dat greş în a oferi indicii despre posibila locaţie a acestuia, relatează The Guardian.

Speranţa, care a venit după descoperirea de sâmbătă a celor şapte apeluri prin satelit ratate, despre care ministrul apărării din Argentina a spus că ar putea fi de la submarinul dispărut, se diminuează rapid.

“Din păcate, nu avem încă niciun contact cu submarinul”, a spus purtătorul de cuvânt al marinei argentiniene, Enrique Balbi, duminică dimineaţa. Încercările de apelare prin satelit au fost făcute între 9 şi 15, sâmbătă, şi au durat între patru şi 36 de secunde, însă nu a fost niciun contact vocal. “Au fost şapte încercări cu semnal foarte slab, care nu a putut realiza conexiunea. Încercăm să stoarcem această informaţie pentru a obţine nişte date concrete şi o geolocaţie.”

Ministrul apărării din Argentina a declarat că lucrează la localizarea apelurilor cu o companie americană, al cărui nume nu a fost dezvăluit, specializată în comunicaţii prin satelit.

Familiile echipei ARA San Juan cer guvernului să clarifice rapid situaţia. “Vrem ca guvernul să confirme dacă apelurile au fost de la submarin”, a spus fratele unui membru al echipajului, Claudio Rodriguez.

În prezent, un total de 13 bărci şi şase aeronave caută prin aer şi pe uscat, pe o suprafaţă de 66,000 de kilometri pătraţi, la peste 400 km est de golful San Jorge din sudul Argentinei.

Marina argentiniană a pierdut legătura cu echipajul San Juan după ultima sa transmisie, miercuri dimineaţă. Acesta se afla într-o călătorie de 10 zile, din cel mai sudic port argentinian, Ushuaia, către baza navală Mar del Plata, la 400 de kilometri de Bueons Aires.

×