x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nicolas Sarkozy ameninţă un jurnalist: Îţi sparg faţa!

Nicolas Sarkozy ameninţă un jurnalist: Îţi sparg faţa!

08 Apr 2011   •   11:22
Nicolas Sarkozy ameninţă un jurnalist: Îţi sparg faţa!

160256-.jpgLiderul francez a ameninţat un jurnalist, în timpul unei conversaţii care a durat 40 de minute, că-i "sparge faţa" dacă mai scrie urât despre Carla Bruni, se arată într-o nouă biografie a lui Nicolas Sarkozy. Potrivit The Telegraph, Franz-Olivier Giesbert ar fi sugerat într-un articol că soţia preşedintelui este o "devoratoare de bărbaţi".

Scandalul ar fi pornit de la un articol publicat de Le Point, care oferea "24 de sfaturi pentru Sarkozy, înainte de căsătoria cu Carla Bruni". Unul dintre sfaturile pentru liderul francez era să nu-i facă cunoştinţă soţiei sale cu Barack Obama, cu fiii lui, sau cu orice alt bărbat seducător.

În cartea "M. Le President", Franz-Olivier Giesbert povesteşte cum a decurs conversaţia dintre el şi preşedintele francez, după publicarea articolului. Sarkozy l-a sunat pe jurnalist şi, după câteva minute de "eleganţă", liderul francez a izbucnit într-o tiradă de insulte şi ameninţări.

"Acest articol este o mizerie şi ar trebui să-ţi sparg faţa pentru că l-ai scris", i-ar fi spus preşedintele Sarkozy jurnalistului francez care, la rândul său, a întrebat: "Mă ameninţaţi, domnule Sarkozy?".

"Da, pentru că meriţi. Şi nu ştiu ce mă opreşte să te lovesc", a răspuns liderul francez.

"Nu aveţi de ce să vă simţiţi insultaţi, nici dumneavostră, nici Carla Bruni", ar fi replicat editorul.

"Sunt covins că v-aţi enerva foarte tare dacă aş scrie şi eu că soţia dumneavoastră este o femeie uşoară care se culcă cu toată lumea şi care ar vrea să facă sex cu copiii dumneavostră", ar mai fi spus Sarkozy.

"Publicaţia noastră nu a sugerat niciodată că soţia dumneavoastră este o curvă", a replicat jurnalistul.

"O să vedeţi ce veţi păţi!", a ameninţat Sarkozy.

Giesbert povesteşte că dialogul a fost calmat chiar de Carla Bruni, care i-a luat preşedintelui telefonul din mână şi l-a rugat pe jurnalist să scuze ieşirea soţului său: "Iartă-l! Dar Nicolas este atât de îndrăgostit încât sper să-l înţelegi. Nu suportă ca oamenii să scrie lucruri urâte despre mine".

Carla Bruni Sarkozy, în vârstă de 43 de ani, a căpătat reputaţia unei femei uşoare, după o serie de relaţii amoroase cu Mick Jagger, Eric Clapton şi Donald Trump. (V.M.)

×
Subiecte în articol: externe Nicolas Sarkozy carla bruni