x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nicolas Sarkozy propune trei dezbateri cu Francois Hollande, înaintea turului doi

Nicolas Sarkozy propune trei dezbateri cu Francois Hollande, înaintea turului doi

de Marina Constantinoiu    |    22 Apr 2012   •   20:18
Nicolas Sarkozy propune trei dezbateri cu Francois Hollande, înaintea turului doi

Este inca presedinte. Duminica a candidat la primul tur al prezidentialelor din Franta pentru un nou mandat, obtinand intre 25,5% si 27% dintre voturi si clasandu-se, cu acestea, pe locul al doilea dupa principalul sau contracandidat, socialistul Francois Hollande. Nicolas Sarkozy s-a decis sa vorbeasca printre ultimii dupa aflarea primelor estimari la inchiderea urnelor.

El a afirmat ca va aborda cel de-al doilea tur de scrutin de la 6 mai cu incredere, propunandu-i, in acelasi timp contracandidatului sau, participarea la trei dezbateri pana atunci. "Propun sa fie organizate trei dezbateri cu Francois Hollande, dezbateri care sa se refere la chestiuni economice, sociale si de politica externa', a declarat Nicolas Sarkozy in fata sustinatorilor sau. "Putem sa abordam cel de-al doilea tur cu incredere', a subliniat el.

Numai ca sondajele de opinie date publicitatii duminica seara, in perspectiva celui de-al doilea tur, nu sunt deloc linistitoare pentru domnul presedinte: in turul doi, Hollande l-ar invinge. Diferenta de scor? O bagatela: 54% pentru Hollande, 46% pentru Sarkozy. Sa calculam, asadar.

×