x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nigel Farage: Nu am o problemă cu românii, am o mare problema cu România (VIDEO)

Nigel Farage: Nu am o problemă cu românii, am o mare problema cu România (VIDEO)

20 Mai 2014   •   23:04
Nigel Farage: Nu am o problemă cu românii, am o mare problema cu România (VIDEO)

Criticat de către figuri importante ale scenei politice britanice, precum David Cameron, Ed Miliband şi Nick Clegg, în ciuda unor mici paşi înapoi, de circumstanţă, discursul radical susţinut de liderul UKIP Nigel Farage la adresa României continuă, acesta reprezentând principalul mesaj trimis de politician electoratului său.

După ce în cadrul unui interviu acordat postului de radio londonez LBC Farage afirma că nu şi-ar dori vecini români, politicianul britanic a lansat o nouă jignire la adresa ţării noastre, de această dată în cadrul unei emisiuni radio difuzate de BBC.

La întrebarea reporterului BBC despre problema pe care o are cu românii, Farage a declarat că nu are nicio problemă cu aceştia, dar că are "o mare problemă cu România".
"Am vizitat ţara. Comunismul a căzut în urmă cu peste douăzeci de ani. (România) nu a făcut nicio tranziţie pentru a deveni o democraţie occidentală modernă. Este o minoritate acolo - două, trei milioane de rromi - care este tratată într-un mod aproape de neimaginat. Ţara este în hăţişul crimei organizate. Nu am nicio problemă cu românii care vin în Marea Britanie cu permis de lucru, care muncesc aici", a declarat liderul UKIP.

Farage a ţinut să explice că discursul său, îndreptat cu predilecţie către imigranţii români ca sursă a infracţiunilor din Marea Britanie, este cauzat de faptul că într-adevăr problema românească este mult mai serioasă decat orice altă infracţiune comisă de cetăţenii altor state membre ale UE.

De asemenea, Nigel Farage a catalogat drept incorectă afirmaţia că 7 la suta dintre infracţiuni sunt comise de către români, ci că 7 la sută dintre "reţelele infracţionale" sunt româneşti.
Potrivit lui Farage, problema infracţiunilor provocate de români este legată de crima organizată şi de traficul cu persoane şi că probleme cauzate de infractorii români au fost resimţite şi în alte ţări europene, precum Spania şi Franţa.



×
Subiecte în articol: nigel farage