x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nigel Farage şi-ar dori ca imigranţilor seropozitivi să le fie interzisă intrarea în Marea Britanie

Nigel Farage şi-ar dori ca imigranţilor seropozitivi să le fie interzisă intrarea în Marea Britanie

10 Oct 2014   •   15:17
Nigel Farage şi-ar dori ca imigranţilor seropozitivi să le fie interzisă intrarea în Marea Britanie

Liderul partidului populist UKIP Nigel Farage a fost criticat vineri în Marea Britanie pentru că ar fi atins un "nivel de ignoranţă inedit" după ce a sugerat că imigranţilor infectaţi cu virusul HIV ar trebui să le fie interzisă intrarea pe teritoriul britanic, relatează France Presse.

Nigel Farage a făcut această declaraţie într-un interviu pentru Newsweek Europe. Subliniind că partidul său, eurofob şi antiimigraţie, şi-ar dori să "controleze numărul şi calitatea oamenilor care intră în ţară", el a precizat că prin oameni de calitate se referă la cei care "nu sunt seropozitivi". Interzicerea dreptului de a pătrunde în Marea Britanie pentru aceştia ar fi "un bun început", a adăugat europarlamentarul.

Prin această intervenţie, Farage a atins un "nivel de ignoranţă inedit", a replicat imediat preşedintele Terrence Higgins Trust, principala asociaţie britanică legată de probleme ce ţin de virusul HIV şi SIDA.

Clasa politică din Albion şi-a exprimat la rândul său indignarea. Deputata laburistă Pamela Nash şi-a mărturisit "dezgustul" faţă de un exemplu "flagrant de discriminare". Colegul său conservator Henry Smith a declarat pentru The Guardian că Nigel Farage "nu este interesat de viitorul ţării, ci doar de următoarea sa lovitură publicitară".

Chestionat de BBC Radio 4 vineri, la o zi de la prima victorie a formaţiunii sale într-un scrutin legislativ ce îi permite să trimită un deputat la Westminster, Nigel Farage nu şi-a rectificat declaraţiile, cu toate că a evitat să vorbească de această dată despre purtătorii HIV. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: nigel farage ukip hiv sida