x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ninsori abundente în Japonia: 12 oameni au murit, sute de mii de locuinţe fără curent electric

Ninsori abundente în Japonia: 12 oameni au murit, sute de mii de locuinţe fără curent electric

16 Feb 2014   •   10:53
Ninsori abundente în Japonia: 12 oameni au murit, sute de mii de locuinţe fără curent electric

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar sute de mii de familii au rămas fără curent electric în urma căderilor masive de zăpadă ce s-au abătut în ultimele 48 de ore asupra capitalei nipone Tokyo şi a unor regiuni din estul arhipelagului nipon, provocând perturbări majore în traficul aerian şi cel terestru.

Conform Reuters, stratul de zăpadă a ajuns să măsoare la Tokyo 27 de centimetri în urma ninsorii abundente, la egalitate cu furtunile de zăpadă de la sfârşitul săptămânii trecute, considerate cele mai grele din ultimii 45 de ani.

ANA Holdings, cel mai mare transportator din Japonia, a anunţat că 338 de zboruri interne şi 12 zboruri internaţionale au fost anulate sâmbătă din cauza viscolului şi a ninsorilor abundente.

La Kawasaki, la vest de Tokyo, 19 pasageri au fost răniţi după ce trenul în care călătoreau s-a ciocnit de un altul, nereuşind să frâneze din cauza zăpezii. Ambuteiaje au fost semnalate pe cele mai frecventate artere din Tokyo.

Zăpada abundentă a provocat, de asemenea, întreruperi masive de energie în mai multe zone.

Operatorul Tokyo Electric Power Co Inc, care alimentează cu energie electrică Tokyo şi împrejurimile sale, a indicat că aproximativ 240.000 de familii au rămas sâmbătă fără curent electric.

×
Subiecte în articol: ninsori abundente japonia morti