x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nissan donează 100.000 de euro pentru reconstructia catedralei Notre-Dame

Nissan donează 100.000 de euro pentru reconstructia catedralei Notre-Dame

19 Apr 2019   •   14:04
Nissan donează 100.000 de euro pentru reconstructia catedralei Notre-Dame

Nissan Motor a anunţat vineri că va dona 100.000 euro (112.000 dolari) pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris, transmite Kyodo.

Catedrala Notre-Dame, cea mai vizitată clădire din Europa, a fost distrusă parţial de un incendiu izbucnit luni seara, turla sa în formă de săgeată şi o mare parte din acoperiş prăbuşindu-se.

Producătorul auto nipon a precizat că a dezvoltat o strânsă relaţie cu Franţa şi poporul său în timpul celor 20 de ani de când este partener de alianţă cu grupul francez Renault SA.

"Nissan îşi doreşte să contribuie la restaurarea catedralei în semn de recunoaştere şi apreciere pentru Nissan Europa şi angajaţii Renault, precum şi pentru poporul francez", se arată în comunicatul companiei.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unităţi mai mult decât Volkswagen şi Toyota. 

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: notre-dame incendiu donatii Nissan