x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nissan reduce drastic cheltuielile, în urma scăderii vânzărilor şi a profitului

Nissan reduce drastic cheltuielile, în urma scăderii vânzărilor şi a profitului

27 Dec 2019   •   16:30
Nissan reduce drastic cheltuielile, în urma scăderii vânzărilor şi a profitului

Nissan le-a cerut directorilor să scadă cheltuielile care nu sunt esenţiale deoarece producătorul auto nipon se confruntă cu declinul vânzărilor şi al profitului, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Cel mai probabil, programul de reducere a cheltuielilor va continua şi după anul financiar ce se va încheia la 31 martie 2020. Directorii vor renunţa la deplasările şi întâlnirile care nu sunt necesare şi nu vor mai primi bonusuri pentru vânzări "pentru a economisi fiecare yen", au precizat sursele.

Decizia vine după Nissan a anunţat că angajaţii din SUA vor fi în şomaj tehnic în perioada 2-3 ianuarie. Vânzările Nissan pe piaţa americană au scăzut semnificativ, iar angajaţii companiei nu vor mai călători în Statele Unite, susţin sursele, care dau asigurări că firma deţine suficiente lichidităţi.

În aprilie, Nissan a adoptat un plan menit să redreseze vânzările şi să majoreze profitul, dar perspectivele s-au înrăutăţit mai mult decât se anticipa. În noiembrie, compania a raportat un declin de 70% al profitului operaţional în trimestrul doi din 2019.

"Ţinând cont de situaţia cu care ne confruntăm pe plan global, vom adopta măsuri de reducere a costurilor", a declarat un purtător de cuvânt al Nissan.

Săptămâna aceasta, acţiunile Nissan au atins cel mai scăzut nivel din 2011 după ce Jun Seki, adjunctul directorului operaţional şi unul dintre cei care au candidat pentru funcţia de director general, a anunţat că va părăsi grupul auto pentru a deveni preşedintele Nidec Corp.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Nissan