x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi bombardamente violente în Fâşia Gaza. Ministrul apărării israelian a cerut mobilizarea a 30.000 de rezervişti (VIDEO)

Noi bombardamente violente în Fâşia Gaza. Ministrul apărării israelian a cerut mobilizarea a 30.000 de rezervişti (VIDEO)

16 Noi 2012   •   09:27
Noi bombardamente violente în Fâşia Gaza. Ministrul apărării israelian a cerut mobilizarea a 30.000 de rezervişti (VIDEO)

Noi atacuri violente ale aviaţiei israeliene au lovit, în această dimineaţă, Făşia Gaza. Raidurile au distrus o clădire administrativă a Ministerului de Interne, unde se reînnoiau paşapoartele, în cartierul Tel al-Hawa.

"În cursul nopţii au avut loc 130 de raiduri", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ministerului, Islam Shahwan, menţionând "zeci de lovituri" în zorii zilei, fapt confirmat de jurnalişti ai AFP aflaţi în oraşul Gaza.

Martorii oculari au afirmat că în timpul ultimelor atacuri israeliene au fost distruse terenuri de antrenament folosite de grupările armate palestiniene.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă ale Hamas, Adham Abu Selmiya, a anunţat moartea a 19 palestinieni, dintre care mai mulţi copii, şi rănirea altor 235.

Ministrul apărării israelian a cerut mobilizarea a 30.000 de rezerviști

Ehud Barak, ministrul israelian al Apărării, a aprobat joi mobilizarea a aproximativ 30.000 de rezerviști, care trebuie să fie disponibili în orice moment, în contextul operațiunilor din Fâșia Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, potrivit AFP, citată de Agerpres.

"Suntem pe cale să extindem campania de raiduri în Fâșia Gaza", a anunțat pentru televiziunea israeliană generalul Yoav Mordechai.

Acesta a adăugat că ministrul a cerut mobilizarea imediată a celor 30.000 de militari.

Două rachete lansate din Fâșia Gaza au căzut joi pe teritoriul Tel Avivului, acțiune catalogată de premierul israelian al apărării drept ''o intimidare''.

Brigăzile Ezzedin Al-Qassam, aripa militară a mișcării Hamas, au revendicat lansarea rachetei artizanale.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a dat asigurari ca statul evreu va continua "sa intreprinda toate actiunile necesare pentru apararea populatiei" de rachetele lansate din Fasia Gaza.

"Atacul asupra regiunii Goush Dan din Tel Aviv și extinderea atacurilor asupra Israelului reprezintă o intimidare, iar această intimidare are un preț care trebuie plătit", a avertizat ministrul apărarii, Ehud Barak.

Totodată, trimisul special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, Tony Blair, a făcut joi un apel către Hamas pentru încetarea atacurilor cu rachete din Gaza spre Israel.

"Dacă Gaza continuă să lanseze rachete spre orașele și satele israeliene, represaliile se vor amplifica", a declarat fostul prim-ministru britanic.

Israelul a lansat miercuri operațiunea "Pilonul Apărării", care constă în raiduri aeriene și atacuri de artilerie împotriva grupărilor islamiste din Fâșia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul mișcării
Hamas.



×