x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi detalii despre Stephen Paddock, autorul atacului de la Las Vegas

Noi detalii despre Stephen Paddock, autorul atacului de la Las Vegas

05 Oct 2017   •   15:12
Noi detalii despre Stephen Paddock, autorul atacului de la Las Vegas

Poliţia din Las Vegas a afirmat că există dovezi potrivit cărora autorul sângerosului atac de la festivalul de muzică country, de duminică, Stephen Paddock, plănuise un alt atac, la un concert Muse, ce a avut loc în perioada 22-25 septembrie. Acesta închiriase o cameră de hotel în apropierea festivalului, scrie The Guardian.

Vestea a venit odată cu alte noi detalii descoperite de şeriful oraşului Las Vegas, Joseph Lomardo, care susţine că Stephen Paddock a fost ajutat în timpul atacului.

“Credeţi că ar fi putut face asta de unul singur?”, a întrebat Lombardo, menţionând de arsenalul de arme găsit în camera de hotel a autorului şi de explozibilul descoperit în maşina acestuia. “Trebuie să faceţi presupunerea că a fost ajutat la un moment dat”.

Lombardo a afirmat că autorul atacului, un pensionar în vârstă de 64 de ani, pasionat de jocuri de noroc, închiriase o cameră de lux prin Airbnb, cu vedere spre festivalul de muzică “Life is Beautiful”, care a avut loc cu o săptămână înaintea festivalului de muzică country.

Şeriful a menţionat, de asemenea, că există dovezi potrivit cărora Paddock plănuia să supravieţuiască atacului de la hotelul Mandalay Bay, însă nu a menţionat care sunt aceste dovezi.

Remarcile au fost făcute în cadrul undei conferinţe de presă, iar, la 72 de ore de la atac, după ce iubita lui Paddock, Marilou Danley, a fost intervievată de mai multe ori, iar calculatorul acestuia a fost examinat, investigatorii nu cunosc încă motivele care l-au ghidat pe autor.

Atacul a rezultat în moartea a 59 de persoane şi în rănirea a cel puţin 489. Numărul persoanelor rănite, despre care iniţial s-a spus că ar fi de peste 500, reprezintă cel mai recent număr oferit de autorităţi, miercuri seară.

×
Subiecte în articol: stephen paddock las vegas atac