x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi DEZVĂLUIRI despre Giulgiul din Torino. Ipoteză ULUITOARE lansată de oameni de ştiinţă italieni (VIDEO)

Noi DEZVĂLUIRI despre Giulgiul din Torino. Ipoteză ULUITOARE lansată de oameni de ştiinţă italieni (VIDEO)

13 Feb 2014   •   15:05
Noi DEZVĂLUIRI despre Giulgiul din Torino. Ipoteză ULUITOARE lansată de oameni de ştiinţă italieni (VIDEO)

O testare cu carbon radioactiv făcută în anul 1988 asupra Giulgiului despre care Biserica susţine că a acoperit trupul lui Iisus arăta că bucata de pânză avea o vechime de doar 728 de ani, deci este un fals. Acum însă, mai mulţi cercetători italieni susţin că au o explicaţie pentru acest rezultat, scrie descopera.ro. Ei spun că giulgiul a fost contaminat cu particule radioactive, în timpul marelui cutremur cu o magnitudine de peste 8 grade, care a avut loc în Ierusalim, în anul 33 e.n. Drept urmare, giulgiul din Torino este real, doar că rezultatul testului cu carbon a dat eroare din cauza acestei contaminări.

Radiaţia explică şi modul în care imaginea trupului persoanei crucificate s-a imprimat pe pânză. Neutronii eliberaţi în timpul cutremurului au interacţionat cu nuclei de nitrogen.

Tot această radiaţie a mărit nivelul de izotopi 14 de carbon din pânză. Astfel se explică de ce, la testarea din 1988, Giulgiul a fost considerat un fals, fiind plasat mult mai recent în timp. Ei cred că bucata de pânză este autentică, adică dateză din perioada în care a trăit Iisus.

Pentru a se demonstra noua teorie, Giugliul ar trebuie să fie testat din nou, cu o tehnologie de ultimă oră. Mark Antonacci, expert în analizarea Giulgiului, i-a cerut Papei Francisc aprobare pentru a face această analiză moleculară a pânzei.

Prima menţionare documentară a Giulgiului datează din secolul al XIV-lea, când bucata de pânză se afla în posesia unui cavaler francez, în oraşul Lirey. În decursul timpului, acest Giulgiu şi-a schimbat de multe ori proprietarul, ajungând în Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Torino, unde se află şi acum, abia în anul 1578. 

×