x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi, in Spania - Publicatie pentru romani

Noi, in Spania - Publicatie pentru romani

de Anca Alexe    |    30 Ian 2006   •   00:00
Noi, in Spania - Publicatie pentru romani

Romanii din Spania beneficiaza, de aproape doua luni, de o noua publicatie in limba romana, informeaza Radio Romania Actualitati.

"Noi, in Spania" este primul saptamanal romanesc, la pretul de 90 de eurocenti, care ajunge in toate zonele in care s-au format comunitati mari de romani. Aflat deja la numarul opt, saptamanalul este realizat si publicat de o firma mixta, cu angajati bulgari, romani si spanioli. Potrivit postului national de radio, redactorul-sef al saptamanalului, Ana Maria Cornina, a studiat in Romania si trebuia sa fie profesor de limba franceza. Drumul sau a trecut insa pe la Madrid. "Acum publicam un ghid. Romanii trebuie sa cunoasca mai bine regulamentul pentru straini. Institutiile spaniole au fost de acord sa ne furnizeze informatii astfel incat in fiecare zi avem lucruri noi", a declarat Ana Maria Cornina.

MEMBRII. Unul dintre colaboratori este Adina Popescu, casatorita la Madrid. Cu studii in Romania si in Spania, Adina traieste de aproape cinci ani in capitala Spaniei. Ea viseaza sa scrie intr-o buna zi doar despre romanii buni si, peste un an, despre cum a intrat Romania in UE. Adina sustine ca tot ceea ce este legat de comunitatea romana din Galicia, de Romania si de relatiile Romaniei cu Spania - evident, si la nivel interpersonal - e incitant pentru cititorii publicatiei. Un alt membru important al ziarului este Elena Kerelezova, originara din Bulgaria. Ea ocupa functia de director de marketing al publicatiilor in limbile bulgara si romana. (Anca Alexe)

×
Subiecte în articol: diaspora