x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi lupte în estul Ucrainei. Opt militanţi proruşi au fost UCIŞI într-un schimb de focuri, la Mariupol

Noi lupte în estul Ucrainei. Opt militanţi proruşi au fost UCIŞI într-un schimb de focuri, la Mariupol

09 Mai 2014   •   14:16
Noi lupte în estul Ucrainei. Opt militanţi proruşi au fost UCIŞI într-un schimb de focuri, la Mariupol

Mai multe persoane au fost ucise, astăzi, în oraşul portuar ucrainean Mariupol (sud-est), în urma unor confruntări între manifestanţii proruşi şi cei care luptă pentru independenţa Ucrainei. Potrivit site-ului de ştiri ucrainean Insider, opt militanţi proruşi au fost ucişi în cursul unui schimb de focuri.

Potrivit Ria Novosti, unităţi ale armatei ucrainene au intrat în prima parte a zilei în Mariupol (regiunea Doneţk), unde încă de dimineaţă au fost semnalate schimburi de focuri.

'Vehicule blindate au intrat în oraş şi se aud împuşcături în apropierea poliţiei', au declarat localnici, conform agenției de presă, citată de Agerpres.

În acelaşi timp, agenţia de presă Interfax-Ukraina relatează că armata guvernamentală încearcă să preia controlul asupra clădirii poliţiei, care a fost anterior ocupată de militanţi ai aşa-numitei Republici Populare Doneţk, fără să poată preciza dacă există posibile pierderi de vieţi omeneşti. Deputatul ucrainean Oleg Liaşko a indicat că există opt morţi în rândul miliţiei proruse şi mai mulţi răniţi în tabăra guvernamentală.

Cel puţin patru persoane au fost spitalizate în cursul zilei de vineri la Mariupol cu plăgi prin împuşcare, a informat, la rândul său, canalul local de televiziune '0629'. A fost rănit şi operatorul postului de televiziune Russia Today (RT), a anunţat pe contul său de Twitter redactorul-şef al televiziunii Margarita Simonian. 'A fost rănit în burtă în timpul filmărilor, deşi purta vestă antiglonţ', a indicat ea.

La Mariupol, un port pe coasta Mării Azov, cu 480.000 de locuitori, au avut loc în ultimele zile confruntări între militanţi proruşi şi trupele guvernamentale. Miercuri, forţele de securitate ucrainene au recurs la grenade cu gaz, înainte de a elibera clădirea consiliului municipal, conform Ria Novosti.

×