x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi proteste la Teheran împotriva Arabiei Saudite

Noi proteste la Teheran împotriva Arabiei Saudite

03 Ian 2016   •   16:38
Noi proteste la Teheran împotriva Arabiei Saudite

Peste 1.000 de persoane au manifestat duminică la Teheran, în apropierea ambasadei Arabiei Saudite, pentru a protesta împotriva execuţiei liderului şiit saudit Nimr Baqer al-Nimr, relatează AFP.

Acţiunea de protest a avut loc în pofida interdicţiei impuse de guvernul de la Teheran pentru a evita noi violenţe, după ce clădirea ambasadei Arabiei Saudite a fost atacată în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi în parte incendiată.

Autorităţile iraniene au mobilizat importante forţe de poliţie pentru a împiedica manifestanţii să ajungă în faţa reprezentanţei diplomatice saudite.

Protestatarii au strigat 'Moarte lui al-Saud', cu referire la numele familiei regale de la Riad, şi au ars drapele americane şi israeliene. Şeful poliţiei din Teheran, prezent la faţa locului, le-a cerut manifestanţilor să se disperseze.

În acelaşi timp, între 300-400 de persoane s-au adunat în piaţa Palestina din capitala iraniană pentru a denunţa execuţia liderului şiit saudit, scandând de asemenea sloganuri ostile Arabiei Saudite, dar şi Israelului şi SUA.

Manifestaţii similare au avut loc şi în alte oraşe iraniene.

Arabia Saudită a executat sâmbătă 47 de persoane condamnate pentru terorism, printre care şeicul Nimr al-Nimr, provocând indignare în lumea şiită şi mai ales în Iran, care a avertizat Riadul că 'va plăti scump' pentru acest act.


Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: ambasada britanica teheran proteste iran