x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noile cadouri de Crăciun. Copiii de 3 ani primesc tablete!

Noile cadouri de Crăciun. Copiii de 3 ani primesc tablete!

24 Dec 2012   •   15:07
Noile cadouri de Crăciun. Copiii de 3 ani primesc tablete!

Cele mai căutate cadouri anul acesta de Crăciun sunt tabletele, chiar şi pentru copiii care au doar trei ani, companiile de jucării încercând să găsească soluţii pentru a face faţă concurenţei, informează CNBC.

Potrivit analiştilor, tabletele au înlocuit păpuşile Barbie şi alte jucării tradiţionale.

"Cei mai mari producători, Mattel şi Hasbro, sunt îngroziţi. Ar trebui să fie îngroziţi, dar linia oficială a «partidului» este că nu se tem", a declarat Sean McGowan, director de cercetare la banca de investiţii Needham & Company.

Companiile de jucării au observat noul trend şi încearcă să se adapteze. Cel mai bine vândut produs al producătorului Mattel este o carcasă din plastic pentru telefoane mobile, păpuşile Barbie şi maşinuţele Hot Wheels fiind ignorate.

Unii analişti şi-au redus estimările privind vânzările de jucării în trimestrul al patrulea din acest an, anticipând venituri de 1,41 miliarde dolari pentru Hasbro, respectiv 2,29 miliarde dolari pentru Mattel, continuând scăderile din primele nouă luni ale lui 2012.

Copiii petrec foarte mult timp în mediul online, unde numeroase jocuri sunt gratuite. Tableta a devenit un produs consacrat pe piaţă şi părinţii trec la modele mai noi, copiii mulţumindu-se cu cele "purtate" şi astfel, ei nu mai au nevoie de jucării.

"Toţi cunoscuţii mei care au un copil mai mic de 10 ani au o tabletă în casă. Iar tableta este babysitter-ul", a declarat Dylan Collins, un investitor din domeniul jocurilor online.

×