x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noile principii economice si comerciale ale Chinei!

Noile principii economice si comerciale ale Chinei!

10 Apr 2018   •   10:27
Noile principii economice si comerciale ale Chinei!
Sursa foto: 刘卫兵

Presedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat ca tara sa nu va incerca niciodata sa schimbe ordinea mondiala existenta. "Indiferent de reusitele noastre de dezvoltare, Beijing nu va ameninta pe nimeni intr-o tentativa de a arunca in aer actualul sistem global sau de a-si extinde zona de influenta", a subliniat seful statului.

 

"Mai mult ca niciodata, China va apara pacea lumii, contribuind, in egala masura, la prosperitatea ei si va sustine ordinea mondiala", a continuat Xi Jinping, adaugand ca tara sa nu "alearga dupa o balanta comerciala pozitiva". "Cererea interna reprezinta motorul dezvoltarii economice a Chinei, o componenta obligatorie a eforturilor noastre de satisfacere a nevoilor zilnice ale poporului, a nazuintei spre o viata mai buna", a explicat liderul chinez.

Pe de alta parte, Xi Jinping a mentionat ca, anul acesta, China va adopta o serie de masuri menite sa extinda accesul pe piata sa a investitiilor straine. Printre altele, vor fi aduse modificari in domeniul serviciilor, "cu accent pe sectorul financiar". "Trebuie sa garantam ducerea la indeplinire a masurilor de simplificare a accesului capitalului strain in sectorul bancar, in cel al asigurarilor, actiunilor", a precizat seful statului chinez. 

 

 

×