x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nordul Italiei, zguduit de un nou cutremur. Mai multe clădiri deja avariate s-au prăbuşit (VIDEO)

Nordul Italiei, zguduit de un nou cutremur. Mai multe clădiri deja avariate s-au prăbuşit (VIDEO)

04 Iun 2012   •   05:50
Nordul Italiei, zguduit de un nou cutremur. Mai multe clădiri deja avariate s-au prăbuşit (VIDEO)

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 a fost resimtit duminica seara in regiunea Emilia Romagna din Nord-Estul Italiei, care a fost deja afectata de o serie de sesime in ultimele doua saptamani.

Autoritatile au precizat ca nu s-au inregistrat victime, si nici raniti, insa mai multe cladiri, a caror structura a fost deja avariata, au fost puse la pamant.

O serie de replici s-au produs in jurul orei locale 21:30 (22:30, ora Romaniei) provocand panica printre oameni, multi iesind pe strazi, conform protectiei civile.

Taberele ridicate de oficiali pentru sinistrati au fost luate cu asalt.

Regiunea a fost deja lovita la 20 si 29 mai de doua seisme (magnitudine de 6 si 5,8) care s-au soldat in total cu 23 de morti, mai ales in adaposturile uzinelor din aceasta zona cu o densa retea de IMM-uri agricole si industriale.

Duminica seara, cel mai puternic cutremur a atins magnitudinea de 5,1 cu epicentrul situat in apropiere de Modene, la 9,2 kilometri adancime, conform Institutului de geofizica, fiind resimtit si in orasele Bologna si Milano (nord-vest).

×