x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norul de cenuşă vulcanică din Islanda ocoleşte România.

Norul de cenuşă vulcanică din Islanda ocoleşte România.

26 Mai 2011   •   13:57
Norul de cenuşă vulcanică din Islanda ocoleşte România.

Norul de cenusa provenit de la vulcanul islandez Grimsvotn nu va ajunge deasupra Romaniei, cel putin pana vineri dimineata, la ora 9:00, a precizat, astazi, Ministerul Mediului si Padurilora intr-un comunicat de presa.

"In conformitate cu ultima actualizare a prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centru international de avertizare pentru aviatie, privind cenusa vulcanica), pana maine (27.05.2011, ora 09) norul de cenusa vulcanica nu va fi prezent deasupra zonei geografice a Romaniei. Mentionam ca Institutului de Meteorologie din Islanda a confirmat faptul ca emisia de cenusa vulcanica s-a intrerupt. De asemenea, conform modelor de dispersie, in urmatoarele 24 de ore nu se vor inregistra depasiri ale valorilor maxime admise ale concentratiilor de poluanti datorate norului de cenusa vulcanica pe teritoriul Romaniei", se noteaza in comunicatul MMP, citat de Agerpres.

Reprezentantii ministerului de resort precizeaza ca, in prezent, atat traiectoria norului de cenusa, cat si concentratia particulelor in aerul ambiental, sunt monitorizate permanent prin Administratia Nationala de Meteorologie si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Vulcanul Grimsvotn, situat sub ghetarul Vatnajokull, in sud-estul Islandei, a erupt in data de 21 mai a.c.

×