x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norvegia va închiria închisori în Olanda, pentru a-şi caza deţinuţii

Norvegia va închiria închisori în Olanda, pentru a-şi caza deţinuţii

09 Sep 2014   •   15:30
Norvegia va închiria închisori în Olanda, pentru a-şi caza deţinuţii

Norvegia va închiria spaţiu în închisorile din Olanda, ministrul Justiţiei din această ţară motivând că are prea mulţi deţinuţi care aşteaptă să fie încarceraţi, iar planurile de renovare a mai multor penitenciare va agrava problema suprapopulării.

"În prezent avem o coadă de 1.300 de condamnaţi care aşteaptă încarcerarea şi este o mare cerere de spaţiu în peniteniare. Olanda a închiriat deja spaţiu în închisoare pentru deţinuţii belgieni", a spus ministrul.

Penitenciarele norvegiene sunt renumite pentru tratamentul blând de care beneficiază deţinuţii. Cei care nu au comis crime violente sunt deseori ţinuţi în închisori cu regim deschis, aceştia putând merge în continuare la serviciu şi beneficiind de facilităţi pentru recreere şi cursuri de reabilitare.

Închirierea spaţiului în penitenciarele din Olanda ar permite Norvegiei să evite suprapopularea şi să menţină standardele înalte ale închisorilor cât timp renovările care vor costa statul aproximativ 550 de milioane de euro au loc.

Norvegia are 72 de deţinuţi la fiecare 100.000 de cetăţeni, o rată foarte mică. SUA, de exemplu, are o rată de detenţie de 10 ori mai mare. De asemenea, rata deţinuţilor care sunt condamnaţi din nou după eliberare este de 20%, una dintre cele mai mici din lume.

Primii deţinuţi norvegieni ar urma să ajungă în Olanda în 2015.

Numărul deţinuţilor olandezi era de 11.160, în 2012, în continuă scădere din 2008. 

×