x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norvegia şi-a închis ambasada la Teheran, după atacul asupra misiunii britanice

Norvegia şi-a închis ambasada la Teheran, după atacul asupra misiunii britanice

30 Noi 2011   •   08:02
Norvegia şi-a închis ambasada la Teheran, după atacul asupra misiunii britanice

Norvegia si-a inchis ambasada la Teheran, in urma atacului asupra misiunii britanice comis marti de manifestanti islamisti, a anuntat miercuri Guvernul norvegian, citat de AFP.

Personalul diplomatic norvegian se afla in continuare la Teheran si nici o decizie de evacuare nu a fost luata pana in prezent, a declarat Hilde Steinfeld, o purtatoare de cuvant a Ministerului norvegian al Afacerilor Externe.

"Ambasada a fost inchisa ieri (marti), dupa atacul asupra ambasadei britanice", a precizat ea. "Evaluam situatia in permanenta", a adaugat aceasta, intrebata despre durata prevazuta a acestei inchideri.

Personalul diplomatic, constituit din cativa cetateni norvegieni, se afla in continuare la Teheran, a mai spus purtatoarea de cuvant.

Intrebata despre o eventuala evacuare, ea a raspuns: "Este evaluat, dar, pentru moment, nici o masura nu a fost luata in acest sens".

Marea Britanie a anuntat miercuri ca isi evacueaza personalul diplomatic de la Teheran, la o zi dupa atacul manifestantilor islamisti apropiati liniei dure a regimului iranian, care au devastat ambasada.

(Mediafax)

×