x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nou atac armat în SUA: doi tineri ucişi într-un mall de un atacator care s-a sinucis

Nou atac armat în SUA: doi tineri ucişi într-un mall de un atacator care s-a sinucis

26 Ian 2014   •   10:23
Nou atac armat în SUA: doi tineri ucişi într-un mall de un atacator care s-a sinucis

Doi tineri au fost împuşcaţi mortal sâmbătă într-un centru comercial din apropierea oraşului american Baltimore de un trăgător necunoscut care apoi cel mai probabil s-a sinucis.

Poliţia a lansat o anchetă pentru a stabili motivele atacatorului, căruia i-ar fi fost stabilită identitatea, fără însă a fi făcută publică. Victimele sunt o tânără de 21 de ani şi un tânăr de 25, angajaţi ai unui magazin de echipamente pentru skateboarding. O altă persoană a fost rănită de un glonţe la picior şi încă patru au fost rănite în haosul ce a urmat atacului, a menţionat poliţia.

Miile de clienţi veniţi sâmbătă la Columbia Mall, foarte frecventat în weekend de familii, datorită celor 200 de magazine şi spaţiilor de recreere şi de joacă pentru copii, au fost evacuaţi în cursul după-amiezii în siguranţă. Incidentul a fost raportat în jurul orei 11.15 dimineaţa.

Atacul de la centrul comercial din Columbia este cel mai recent dintr-o lungă serie de incidente armate care au îndoliat Statele Unite, fără însă ca executivul să reuşească să adopte o legislaţie vizând limitarea folosirii armelor de foc. Columbia, la circa 30 km de Baltimore, se află în statul Maryland, care se învecinează cu capitala federală Washington.

Atacatorul mai avea asupra sa, într-o geantă, două dispozitive explozie rudimentare care au fost dezactivate de echipele de intervenţie. Acestea şi-au continuat cercetările la faţa locului pe parcursul nopţii, centrul comercial rămânând închis duminică.

×
Subiecte în articol: atac armat sua morti raniti mall tragator