x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noua clădire World Trade Center a devenit, azi, cel mai înalt zgârie-nori din New York

Noua clădire World Trade Center a devenit, azi, cel mai înalt zgârie-nori din New York

30 Apr 2012   •   17:30
Noua clădire World Trade Center a devenit, azi, cel mai înalt zgârie-nori din New York

Noul World Trade Center, care este construit in locul turnurilor gemene daramate la 11 septembrie 2001, a devenit, azi, cea mai inalta cladire din New York, dupa ce au fost montate in jurul orei 18:00, ora Romaniei, doua coloane de otel care vor mentine structurile ce vor fi adaugate in viitor.

Odata cu montarea celor doua coloane, cladirea a depasit inaltimea de 381 de metri, cat are Empire State Building, fosta cea mai inalta cladire din New York.

Noul World Trade Center, care face deja parte din peisajul orasului, va avea 541,3 metri - 104 etaje, dupa ce va fi finalizat.

Cea mai inalta cladire din lume ramane Burj Khalifa din Dubai, care masoara 828 de metri, insa noul World Trade Center va fi cea mai inalta cladire din emisfera vestica.

Nu toata lumea este incantata de noua cladire, insa. Proiectul are depasiri de buget de ordinul miliardelor de dolari, termenele de timp au fost depasite, arhitectura a fost contestata, iar cea mai mare ingrijorare este ca, odata terminat, zgarie-norul nu se va dovedi a fi la fel de profitabil ca turnurile gemene.

×
Subiecte în articol: world trade center zgarie nori