x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nouă plângere împotriva Micosoft la Comisia Europeană

Nouă plângere împotriva Micosoft la Comisia Europeană

26 Mar 2013   •   14:32
Nouă plângere împotriva Micosoft la Comisia Europeană

O asociaţie spaniolă care reprezintă utilizatori de programe cu sursă deschisă a depus o plângere împotriva companiei Microsoft la Comisia Europeană, într-o nouă sesizare împotriva dezvoltatorului Windows în urma unei amenzi semnificative aplicate la începutul acestei luni, relatează Reuters.

Asociaţia Hispalinux, formată din 8.000 de membri şi care îi reprezintă pe utilizatorii sistemului de operare Linux, a precizat că Microsoft a îngreunat posibilitatea ca utilizatorii calculatoarelor vândute cu platforma Windows 8 să treacă la Linux şi alte sistem de operare.

Liderul Hispalinux, avocatul Jose Maria Lancho, a spus că a înmânat marţi plângerea Reprezentanţei Comisiei Europene la Madrid.

În textul de 14 pagini, Hispalinux a subliniat că Windows 8 conţine 'un mecanism de obstrucţionare' numit UEFI Secure Boot care controlează pornirea calculatorului, ceea ce înseamnă că utilizatorii trebuie să apeleze la Microsoft pentru a încărca un alt sistem de operare.

Comisia Europeană a amendat Microsoft, liderul mondial în sisteme de operare pe calculator, cu 561 de milioane de euro la 6 martie pentru că nu le-a oferit utilizatorilor posibilitatea de a alege browser-ul de internet.

×
Subiecte în articol: Microsoft comisia european plăngere