x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul ambasador al SUA în România are probleme cu validarea

Noul ambasador al SUA în România are probleme cu validarea

04 Ian 2019   •   21:20
Noul ambasador al SUA în România are probleme cu validarea

Sunt probleme cu validarea noului ambasador al SUA în România.

Președintele Donald Trump l-a nominalizat pe 25 iulie 2018 pe Adrian Zuckerman, însă Senatul american nu a validat încă propunerea și a returnat-o președintelui american.

"Excelența Adrian Zuckerman, vorbitor de limbă română, originar din România, o personalitate puternică, ce ar fi putut să înțeleagă foarte bine realitățile din țara noastră, spre deosebire de mulți dintre cei care au fost până acum, se află între Senat și Casa Albă. El nu a fost nici returnat și nici respins. Cel care a făcut acest lucru este senatorul democrat de New Jersey, Bob Menendez.

Lumea este mică, iar asemănările sunt izbitoare: Excelența Sa, domnul senator din Partidul Democrat, este ceea ce domnul Klaus Iohannis ar numi un penal fiindcă dânsul a fost acuzat de corupție și juriul din tribunalul din SUA a fost unable to reach a verdict, adică incapabil să dea un verdict. Acest lucru nu înseamnă că este nevinovat, dar se reține faptul că există prezumția de nevinovăție. Abia în 2018, departamentul de justiție a renunțat la acuzațiile împotriva senatorului Menendez, cel care este șeful Comisiei de relații externe în Senatul american. Așadar... un penal din Partidul Democrat a blocat numirea lui Adrian Zuckerman, următorul ambasador SUA la București”, a spus Bogdan Chirieac, într-o intervenție la Antena 3.

Sursa: Antena 3

×
Subiecte în articol: adrian zuckerman ambasador sua