x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul film Disney ''Frumoasa şi Bestia'', clasificat ''interzis sub 16 ani'' în Rusia

Noul film Disney ''Frumoasa şi Bestia'', clasificat ''interzis sub 16 ani'' în Rusia

07 Mar 2017   •   21:50
Noul film Disney ''Frumoasa şi Bestia'', clasificat ''interzis sub 16 ani'' în Rusia

Noul film Disney "Beauty and the Beast'' (Frumoasa şi Bestia) a fost clasificat ca interzis persoanelor sub 16 ani în Rusia, după apelul unui deputat ultraconservator care a solicitat interzicerea peliculei din cauza unei scene homosexuale, informează marţi France Presse. 

"Filmul va fi lansat cu simbolul interzis sub 16 de ani'', a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Culturii agenţiei de ştiri RIA Novosti. 

Compania Walt Disney în Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI, fostele republici sovietice, cu excepţia Georgiei şi ţărilor baltice), a confirmat pentru AFP că filmul va fi lansat în Rusia cu această menţiune. 

Regizorul Bill Condon a dezvăluit că filmul, care va rula în Rusia din 16 martie, va conţine "primul moment exclusiv gay'' din istoria Disney, chiar dacă criticii care au văzut filmul au minimalizat importanţa acestui fapt. 

Producătorii au clasificat filmul în categoria "interzis sub 16 ani''. 

Deputatul rus Vitali Milonov a salutat decizia autorităţilor. 

Acest parlamentar cunoscut pentru declaraţiile sale homofobe a cerut sâmbătă Ministerului Culturii să interzică noul film "Beauty and the Beast'' dacă se dovedeşte că acesta glorifică homosexualitatea. 

Într-o scrisoare adresată ministrului culturii, Vladimir Medinsky, Milonov a estimat că acest film face o ''propagandă flagrantă şi neruşinată păcatului şi relaţiilor sexuale perverse". 

Acest film vizează să impună "noi standarde de toleranţă europeană copiilor ruşi pentru ca ei să creadă că aceasta este norma'', a afirmat el. 

Militant puternic împotriva drepturilor homosexualilor, Milonov se află la originea adoptării unei legi care condamnă orice "propagandă" homosexuală în rândul minorilor, text care a atras multe critici în ţările occidentale. 

Mitingurile de susţinere a comunităţii homosexuale sunt interzise în mod sistematic în Rusia, unde homosexualitatea a fost considerată o crimă până în 1993 şi boală mintală până în 1999 şi unde homofobia este adesea exprimată în mod deschis.AGERPRES

×