x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NSA şi serviciile de informaţii britanice au oferit asigurări în scris că respectă dreptul şi legea în Germania

NSA şi serviciile de informaţii britanice au oferit asigurări în scris că respectă dreptul şi legea în Germania

13 Aug 2013   •   09:18
NSA şi serviciile de informaţii britanice au oferit asigurări în scris că respectă dreptul şi legea în Germania

Guvernul cancelarului Angela Merkel a afirmat luni că germanii nu sunt spionaţi de către Statele Unite, un subiect care provoacă de mai multe săptămâni schimburi dure de replici cu opoziţia, odată cu apropierea alegerilor legislative, relatează AFP. "Agenţia americană NSA şi serviciile de informaţii britanice au oferit asigurări în scris că respectă dreptul şi legea în Germania", a declarat pentru presă şeful Cancelariei Ronald Pofalla, însăcrinat cu serviciile de informaţii, după ce a fost audiat de o Comisie parlamentară ad-hoc.

Pofalla a adăugat că Statele Unite au propus Germaniei un acord care ar exclude orice spionaj între cele două ţări. Negocierile urmează să înceapă în august, a precizat el.

Cu şase săptămâni înaintea alegerilor legislative, Pofalla a fost audiat de o Comisie parlamentară alcătuită din 11 deputaţi, membri ai unor partide reprezentate în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), încărcinată cu controlul serviciilor de informaţii.

După nouă săptămâni de la acuzaţiile de spionaj american la nivel mondial lansate de fostul consultant NSA Edward Snowden, care a obţinut azil în Rusia, în Germania continuă să existe suspiciuni cu privire la ceea ce ştia Guvernul german despre acest lucru şi cu privire la amploarea supravegherii.

×