x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NSA utilizează un cod criptat pentru a recruta pe Twitter

NSA utilizează un cod criptat pentru a recruta pe Twitter

08 Mai 2014   •   20:33
NSA utilizează un cod criptat pentru a recruta pe Twitter

Agenţia naţională americană de securitate (NSA) vrea să atragă cei mai buni “inventatori şi spărgători de coduri”. O lovitură de imagine pentru NSA, după ravagiile făcute de dezvăluirile lui Edward Snowden, scrie Le Figaro.

Utilizatorii reţelei de socializare Twitter au descoperit la începutul săptămânii un mesaj de neînţeles pentru publicul obişnuit, publicat de contul NSA şi dedicat ofertelor de job-uri. Suscitând curiozitatea internauţilor, misteriosul tweet a fost luat la început drept o eroare de publicare a agenţiei. La scurt timp, însă, internauţii au descoperit că în realitate mesajul era criptat. Mai mulţi au reacţionat, încercând să decripteze codul cu orice preţ.

Site-ul american The Daily Dot a reuşit să decripteze cu succes postarea, graţie programului Quipquip, care nu ia în calcul decât cuvinte în limba engleză. “Vreţi să ştiţi de ce este nevoie pentru a lucra la NSA? Reveniţi în fiecare zi de luni din luna mai şi vom explora meseriile esenţiale pentru protejarea naţiunii noastre”, se arăta în respectivul mesaj.

Această inedită metodă de comunicare ar putea permite agenţiei să-şi repare imaginea, după scandalurile în lanţ privind interceptările în masă ale comunicaţiilor globale. “NSA este cunoscută pentru inventatorii şi spărgătorii săi de coduri”, explică purtătorul de cuvânt al agenţiei, Marie Green Miller, pentru Daily Dot. Experienţa va continua preţ de o lună:”În dorinţa noastră de a recruta, pentru a-i putea atrage pe cei mai buni, vom posta în fiecare zi de luni a lunii mai tweet-uri codate”.

Primul anunţ a fost publicat pentru a atrage posibilii hackeri şi a-i depista dintre ei pe cei mai buni, şi de aceea nivelul de dificultate al primului mesaj criptat a fost apreciat drept dezamăgitor. Criptarea se va complica de-a lungul săptămânilor.

Unii internaţi nu vă cu ochi buni această iniţiativă, având în memorie încă foarte viu scandalul interceptărilor NSA. “NU. Nu vă voi ajuta niciodată să distrugeţi vieţile private ale cetăţenilor americani. Sunt de partea lui Snowden”, se arată într-o postare. (D.I)


×
Subiecte în articol: nsa twitter