x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu zău?! George W. Bush nu a fost "sincer", declară un fost purtător de cuvînt

Nu zău?! George W. Bush nu a fost "sincer", declară un fost purtător de cuvînt

28 Mai 2008   •   00:00
Nu zău?! George W. Bush nu a fost "sincer", declară un fost purtător de cuvînt

Fostul secretar de presă al Casei Albe Scott McClellan susţine într-o nouă carte că preşedintele american George W. Bush nu a fost "deschis şi sincer în privinţa Irakului", relatează site-ul Politico.com.



Fostul secretar de presă al Casei Albe Scott McClellan susţine într-o nouă carte că preşedintele american George W. Bush nu a fost "deschis şi sincer în privinţa Irakului", relatează site-ul Politico.com. În memoriile ce vor fi publicate săptămâna viitoare, McClellan susţine că Bush a apelat la "propagandă" pentru a vinde războiul din Irak şi apreciază că presa de la Washington a fost mult prea cooperantă cu Administraţia în abordarea subiectului. McClellan acuză Administraţia pentru reacţiile avute după uraganul Katrina, care a devastat oraşul New Orleans, apreciind că "a petrecut prima săptămînă într-o stare de negare" a realităţii.

Potrivit site-ului, autorul îl consideră responsabil pe fostul consilier al lui Bush, Karl Rove, pentru fotografiile în care preşedintele observă proporţiile dezastrului produs de Katrina din avionul Air Force One. "Unul dintre cele mai mari dezastre din istoria naţiunii noastre a devenit unul dintre cele mai mari dezastre ale Preşedinţiei lui Bush. Katrina şi răspunsul federal necorespunzător pot defini al doilea mandat al lui Bush", precizează McClellan.

Cartea de 341 de pagini a lui McClellan, intitulată "Ce s-a întîmplat: În interiorul Casei Albe a lui Bush şi Cultura Decepţiei la Washington", prezintă o poziţie mult mai dură decît s-ar fi aşteptat oficialii de la Casa Albă din partea fostului consilier al preşedintelui, mult timp loial acestuia. Casa Albă a refuzat să comenteze.

McClellan susţine că Rove şi Lewis "Scooter" Libby, un fost consilier al vicepreşedintelui Dick Cheney, l-ar fi indus în eroare cu privire la rolul lor în scurgerile de informaţii de la CIA. Libby a fost condamnat anul trecut în cadrul investigaţiei privind distrugerea acoperirii analistului CIA Valerie Plame, al cărei soţ era un critic al războiului din Irak.

McClellan a fost secretar de presă al Casei Albe din iulie 2003 pînă în aprilie 2006. Autorul susţine că îl apreciază şi admiră pe preşedinte, dar crede că Bush a fost sfătuit neadecvat de consilierii săi.
  • Mediafax
    

×
Subiecte în articol: externe bush mcclellan