x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numai bun pentru musulmani! Kebab cu carne de porc şi de cal, vândut în Occident

Numai bun pentru musulmani! Kebab cu carne de porc şi de cal, vândut în Occident

27 Feb 2013   •   14:22
Numai bun pentru musulmani! Kebab cu carne de porc şi de cal, vândut în Occident

Şi Turcia este atentată la scandalul cărnii de cal prezentate drept vită şi traficate care se extinde în întreaga Europă, relatează cotidianul francez Le Monde, care adaugă că după ce în chifteluţele vândute de IKEA s-a găsit carne de cal, acum a venit rândul kebabului să fie analizat.

Presa turcă anunţă că în Elveţia, într-un număr de 20 de puncte de comercializare a celebrului kebab au fost efectuate analize ale cărnii conţinute de respectivul produs. Aşa s-a constatat că în mai multe cazuri în afara cărnii de oaie care ar fi trebuit să fie conţinută de kebab, mai multe dintre produsele analizate conţineau carne de cal, iar şapte dintre ele aveau şi porc în cantitate infimă. Consiliul Central Islamic elveţian s-a declarat şocat de aceste rezultate.

Şi în Germania, 7% dintre eşantioanele de doner kebab conţineau carne de porc, ceea ce nu-i împiedica pe cei care comercializau produsele să afişeze un certificat halal (conform cu standardele religiei islamice) pentru acestea. Germania produse, potrivit cotidianului turc Milliyet, circa 400 de tone de doner kebab zilnic! Parte din această cantitate este exportată ulterior către Italia, Spania, Danemarca, Suedia, Finlanda sau ţările baltice.

×