x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Număr record de jurnalişti, acreditaţi la conferinţa de presă a preşedintelui rus Vladimir Putin de la sfârşitul acestui an

Număr record de jurnalişti, acreditaţi la conferinţa de presă a preşedintelui rus Vladimir Putin de la sfârşitul acestui an

15 Dec 2019   •   21:30
Număr record de jurnalişti, acreditaţi la conferinţa de presă a preşedintelui rus Vladimir Putin de la sfârşitul acestui an

Un număr record de jurnalişti - 1.895 - au fost acreditaţi la conferinţa de presă de sfârşit de an a preşedintelui rus, Vladimir Putin, programată să aibă loc anul acesta la 19 decembrie, a informat Kremlinul, postând vineri pe site-ul său lista cu jurnaliştii acreditaţi, informează TASS.

Presa regională rusă figurează în mod tradiţional cu cel mai mare număr de jurnalişti. De asemenea, lista include jurnalişti care lucrează pentru media federale, dar şi străine.

La prima conferinţă anuală a lui Vladimir Putin, în 2001, au participat mai mult de 500 de jurnalişti, numărul lor crescând constant, de la 700 în 2002 şi 2003, la 1.364 în 2008.

Numărul de jurnalişti acreditaţi la conferinţele anuale ale lui Putin în timpul celui de-al treilea mandat prezidenţial nu a scăzut niciodată sub 1.250, iar anul trecut 1.702 jurnalişti au participat la eveniment, subliniază ediţia în engleză a agenţiei de presă ruse.

Prima conferinţă anuală a lui Putin, din 2001, a fost de asemenea cea mai scurtă şi a durat 1 oră şi 35 de minute, iar cea mai lungă a fost în 2008 şi a durat 4 ore şi 40 de minute. Începând din 2004, aceste conferinţe de presă au durat întotdeauna mai mult de trei ore. Durata lor depinde de preşedintele rus.

Anul trecut, conferinţa de presă a fost pe 20 decembrie şi a durat 3 ore şi 43 de minute, timp în care Putin a răspuns la întrebări formulate din partea a 53 de instituții mass-media.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin