x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numărul imigranţilor găsiţi morţi într-un camion de Austria a crescut la 71

Numărul imigranţilor găsiţi morţi într-un camion de Austria a crescut la 71

28 Aug 2015   •   10:17
Numărul imigranţilor găsiţi morţi într-un camion de Austria a crescut la 71
Sursa foto: Foto: MTI

71 de cadavre ale unor imigranţi au fost scoase din camionul descoperit abandonat joi pe banda de urgenţă a unei autostrăzi din estul Austriei, în apropiere de Ungaria şi Slovacia, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne austriac, relatează AFP, Reuters şi DPA.

Citeşte şi UPDATE. Zeci de refugiaţi şi-au găsit sfârşitul într-un camion frigorific. Acesta aparţinea unui cetăţean român

Autorităţile au anunţat iniţial că în camion s-ar afla între 20 şi 50 de cadavre. Stabilirea exactă a numărului acestora a fost îngreunată de starea avansată de descompunere a cadavrelor.

Pentru moment nu au fost oferite informaţii în legătură cu identităţile, vârstele şi ţările de origine ale persoanelor descoperite în camion. O conferinţă de presă a poliţiei din landul austriac Burgenland - unde a fost descoperit vehiculul - este prevăzută la ora locală 11:00 (09:00 GMT).

Camionul a fost abandonat joi la 50 de kilometri sud-est de Viena. Multe întrebări rămân fără răspuns după descoperirea macabră în legătură cu modul în care aceştia au murit, cine i-a abandonat în apropiere de Parndorf şi de unde au venit imigranţii, notează DPA.

Camionul frigorific de 7,5 tone a fost descoperit de angajaţi ai Asfinag, operatorul autostrăzilor din Austria. Vehiculul a fost dus la un institut veterinar cu facilităţi de refrigerare, iar experţi legişti au lucrat toată noaptea pentru a scoate şi număra cadavrele.

Vehiculul era înmatriculat în Ungaria şi avea logoul unde întreprinderi slovace de creştere a păsărilor. Şoferul camionului a dispărut.

Poliţiile austriacă şi ungară au deschis o anchetă comună în legătură cu această tragedie.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: camion austria imigranti refugiati autostradă