x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numele Andrei creaza mari probleme in Islanda!

Numele Andrei creaza mari probleme in Islanda!

01 Feb 2018   •   13:03
Numele Andrei creaza mari probleme in Islanda!

Un nume popular la nivel mondial, Andrei, nu a fost inclus pe lista numelor care pot fi atribuite copiilor in Islanda. Avand o populatie de numai 335.000 de oameni, aceasta tara acorda o atentie deosebita protejarii limbii nationale.

 

Majoritatea cuvintelor straine, inclusiv numele personale, nu sunt preluate direct, ci sunt imbracate, practic, intr-o forma noua, care corespunde normelor si regulilor limbii islandeze.

In Islanda, numele pentru nou nascuti trebuie alese numai dintr-o lista aprobata de o comisie de stat speciala, ceea ce ii pune in dicultate pe strainii care decid sa se stabileasca in aceasta tara. Exceptie fac doar cazurile in care tatal sau mama bebelusului venit pe lume in Islanda nu sunt cetateni ai statului.

Numele Andrei a fost respins pe motiv ca, transcris ca Andrej, nu se incadreaza in normele gramaticale ale limbii islandeze. In comunicatul comisiei mai sus mentionate se precizeaza ca, pentru transmiterea sonoritatii specifice limbii islandeze, s-ar putea opta in favoarea altor variante de scriere, precum Andrey.

×
Subiecte în articol: islanda nume andrei limba islandeza