x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Capela St.George: Un lacas simbolic pentru o NUNTA REGALA

Capela St.George: Un lacas simbolic pentru o NUNTA REGALA

05 Mai 2018   •   12:20
Capela St.George: Un lacas simbolic pentru o NUNTA REGALA

Lăcaş emblematic al celebrărilor regale, capela St. George din castelul Windsor, în vestul Londrei, va găzdui cununia prinţului Harry cu logodnica sa, Meghan Markle, la 19 mai.

 

Clădire în stil gotic, construită în secolul al XV-lea şi dedicată Sf. Gheorghe, sfântul patron englez, capela depinde direct de autoritatea Coroanei britanice.

Este locul unde s-au oficiat numeroase ceremonii ale familiei regale britanice: botezuri, funeralii, dar si aproape 15 căsătorii, o tradiţie inaugurată de cununia regelui Edward al VII-lea cu prinţesa Alexandra a Danemarcei, în 1863, urmată de ceremonii similare pentru numerosii copii ai reginei Victoria.

Prinţul Harry a fost botezat aici, în 1984, iar fratele său, prinţul William, a primit aici taina confirmării, în 1997. Tatăl lor, prinţul Charles, a ales această capelă pentru a-şi oficializa relaţia cu ducesa de Cornwall.

În acest lăcaş, care poate primi 800 de persoane, au avut loc şi funeraliile părinţilor Elisabetei a II-a, regina Mamă şi regele George al VI-lea. Printre regii ale căror oseminte se odihnesc în această capelă se numără Henry al VIII-lea, Edward al VI-lea, regele Charles al Angliei, George al IV-lea şi George al V-lea.

Si tot aici, se vor oficia în 2018 două cununii, cea a lui Meghan cu prinţul Harry şi cea a verişoarei sale, prinţesa Eugenie, cu iubitul său, Jack Brooksbank, care şi-au anunţat nunta pentru toamna aceasta.

La 19 mai, ceremonia va începe la ora locala 13:00 şi va fi oficiată de reverendul David Conner. Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, şeful Bisericii anglicane, va oficia slujba în momentul schimbului de jurăminte.

La încheierea ceremoniei, cuplul va parcurge în caleaşcă domeniul Windsor, înainte de a merge la recepţia oferită în onoarea lor la St. George's Hall, maiestuoasa sală de banchete a castelului. AGERPRES

×