x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nunta regala - Charles si Camilla se casatoresc

Nunta regala - Charles si Camilla se casatoresc

10 Feb 2005   •   00:00

EXTERNE
Mostenitorul coroanei britanice, Printul Charles, si vechea sa prietena, Camilla Parker Bowles, se vor casatori la 8 aprilie. Regina Elisabeta a II-a le doreste fericire, insa "partida" nu este acceptata de 70% dintre britanici.
RADU CROITORU

IMPREUNA. Printul Charles si Camilla Parker Bowles nu si-au ascuns niciodata fericirea

Casa Regala a anuntat ca Charles si Camilla se vor casatori oficial la data de 8 aprilie, iar ceremonia va avea loc la Castelul Windsor din Londra. Cei doi vor concretiza, in acest fel, o relatie care dureaza de mai bine de 30 de ani si care s-a consumat inclusiv in timpul mariajului Printului Charles cu Diana.

La 57 de ani, Camilla Parker Bowles va deveni ducesa, iar in cazul in care Printul Charles, in varsta de 56 de ani, va prelua tronul Marii Britanii, sotia sa nu va fi Regina, ci doar Printesa consoarta, dupa cum a tinut sa precizeze Casa Regala.

POVESTE. Casatorit cu Lady Diana Spencer in 1981, Printul Charles nu a intrerupt relatia cu iubita sa, Camilla Parker Bowles, care dureaza din 1970, cand a intalnit-o la o partida de polo. Cei doi au recunoscut faptul ca au o legatura dupa difuzarea unei inregistrari telefonice din 1989 in care Charles ii spunea pentru prima data "te iubesc".

IN UMBRA. Nunta celor doi se anunta mult mai modesta decat cea a lui Charles si a Dianei, numita "nunta secolului", in special din cauza imaginii proaste pe care Camilla o are in fata britanicilor. De altfel, un sondaj de opinie realizat ieri de canalul de televiziune Sky News arata ca 70% dintre britanici se opun acestei casatorii.

Disparitia dramatica a Dianei in accidentul de masina din Paris, in 1997, i-a impiedicat pe Charles si Camilla sa se afiseze, desi Printul divortase cu cativa ani in urma. Abia in 1999, cei doi au fost vazuti impreuna, atunci cand Camilla i-a intalnit pentru prima data si pe copiii lui Charles si ai Dianei, Harry si William.

FAMILIE
Camilla Parker Bowles si-a reabilitat intre timp imaginea si in fata Casei Regale. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anuntat ca se bucura de casatoria celor doi si le doreste sa fie fericiti. La randul sau, primul-ministru, Tony Blair, s-a declarat incantat de decizia luata de Printul Charles si de prietena sa, Camilla Parker Bowles.

ZI MARE
"Camilla Parker Bowles si cu mine suntem foarte incantati. Va fi o zi speciala pentru noi si pentru familia noastra"
Printul Charles
BINECUVANTARE
"Suntem foarte fericiti ca Printul si domnisoara Parker Bowles se casatoresc"
Regina Elisabeta a II-a
×