x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O ambarcațiune cu 16 migranți, interceptată în timp ce încerca să ajungă în Anglia

O ambarcațiune cu 16 migranți, interceptată în timp ce încerca să ajungă în Anglia

23 Dec 2018   •   14:30
O ambarcațiune cu 16 migranți, interceptată în timp ce încerca să ajungă în Anglia

Un vapor de pescuit având la bord 16 migranţi, inclusiv doi copii, care încerca să ajungă în Anglia, a fost interceptat în noaptea de sâmbătă spre duminică în largul coastelor oraşului francez Boulogne-sur-Mer (nord), au indicat localităţile maritime din Franţa, relatează AFP. 

Către ora locală 4,45, căpitănia portului Boulogne-sur-Mer ''a fost alertată în legătură cu un comportament nemaritim la ieşirea din port'': o navă de pescuit naviga cu toate luminile stinse, nu răspundea la apelurile prin radio şi avea o traiectorie neobişnuită, a indicat Prefectura maritimă a Mării Mânecii şi a Mării Nordului într-un comunicat. 

Centrul de operaţiunii maritime (COM) a cerut atunci intervenţia unui remorcher specializat în operaţiuni de salvare a navelor aflate în dificultate pentru a acorda asistenţă acestei nave de pescuit care se afla la circa zece kilometri depărtare de ţărmului francez. 

Cei 16 migranţi, aflaţi aparent într-o stare bună de sănătate, au fost preluaţi de către autorităţi. 

Începând din octombrie, tentativele de traversare de către migranţi s-au înmulţit, în pofida pericolului legat de densitatea traficului, curenţii puternici şi de temperatura apei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: migranti anglia interceptare