x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O anorexică de 25 de kilograme spune că şi-a salvat viaţa angajându-se la McDonald's

O anorexică de 25 de kilograme spune că şi-a salvat viaţa angajându-se la McDonald's

22 Noi 2013   •   13:53
O anorexică de 25 de kilograme spune că şi-a salvat viaţa angajându-se la McDonald's

Jo Thompson, o englezoaică de 21 de ani, spune că a scăpat de anorexie, o boală care i-a pus viaţa în pericol, angajându-se la McDonald's şi obişnuindu-se să vadă oamenii mâncând.

Jo a început să sufere de atacuri de panică şi anorexie de la vârsta de 11 ani. La 12 ani, englezoaica cântărea doar 25 de kilograme şi, la un moment dat, i s-au mai dat doar 48 de ore de trăit.

Aceasta şi-a revenit însă cu ajutorul medicilor care au hrănit-o forţat, printr-un tub, însă timp de alţi şase ani a continuat să fie anorexică şi să ajungă periodic la spital.

Femeia spune că în adolescenţă nu mânca decât câteva boabe de mazăre pe zi şi bea un pahar mare de apă, seara, pentru a-şi potoli durerile de stomac. Chiar şi aşa, Jo făcea sărituri pe loc de teamă să nu se îngraşe.

În 2007, când avea 17 ani, Jo şi-a dat seama că va scăpa de anorexie doar dacă se va putea obişnui să vadă alţi oameni mâncând, astfel că s-a angajat la un restaurant McDonald's.

Femeia spune că a ajutat-o şi faptul că s-a îndrăgostit de şeful ei, Zoheb Khan, care a învăţat-o, treptat, să mănânce.

"Luam prânzul împreună şi el nu mânca nimic până când eu nu terminam ce aveam în farfurie. M-a ajutat să scap de afecţiunea mea şi am început să fiu din nou fericită. Prietenii mei au fost şocaţi când au auzit unde lucrez, dar a trebuit să fac asta ca să îmi înving demonii", spune Jo.

Cei doi s-au căsătorit la scurt timp după ce s-au cunoscut. Deşi medicii credeau că anii de înfometare nu-i vor permite lui Jo să poarte o sarcină, aceasta are acum, la 21 de ani, doi copii sănătoşi.

"Mi-a plăcut să fiu însărcinată. Pentru prima dată mi se părea acceptabil să mă îngraş. Anorexia nu-mi mai controlează viaţa. Am doi copii frumoşi de care trebuie să am grij", spune Jo.

Femeia şi-a povestit viaţa încercând să încurajeze prin exemplul ei alte persoane care suferă de anorexie.

"Oricine poate deveni anorexic, nu este o alegere pe care să o faci. Însă povestea mea arată că poate exista şi un sfârşit fericit".

Între timp Jo a renunţat la slujba de la McDonald's şi a intrat la facultate. Soţul ei lucrează în continuare la restaurantul fast-food. 

×