x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O artistă propune înscrierea atmosferei terestre în patrimoniul mondial UNESCO

O artistă propune înscrierea atmosferei terestre în patrimoniul mondial UNESCO

de Mediafax    |    17 Aug 2012   •   14:11
O artistă propune înscrierea atmosferei terestre în patrimoniul mondial UNESCO

O artista americana a indemnat Germania sa solicite la UNESCO inscrierea atmosferei terestre in patrimoniul mondial, au anuntat, vineri, organizatorii Documenta, prestigioasa expozitie de arta contemporana din orasul Kassel, unde s-a nascut aceasta initiativa, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

Artista Amy Balkin a trimis, joi, un dosar in acest sens ministrului german al Mediului, Peter Altmeier, insotit de 50.000 de carti postale semnate de vizitatorii expozitiei Documenta, care si-a deschis portile la inceputul lunii iunie si va dura pana pe 16 septembrie.

Amy Balkin isi prezinta la Documenta instalatia imateriala "Public Smog", ce consta mai ales dintr-un "parc public de aer pur fictiv si efemer", intrucat a fost creat prin achizitiile sporadice ale unor mici permise de emisie a gazelor de efect de sera. Ea propune publicului sa cumpere aerul pe care il respira, pentru a denunta cu ironie sistemul "problematic" din domeniul drepturilor de emisie de gaze, se afirma pe site-ul proiectului.

Artista americana militeaza din 2006 pentru inscrierea pe lista patrimoniului mondial UNESCO a atmosferei terestre. Pana in prezent, proiectul se loveste de faptul ca statele nu pot sa propuna situri aflate in afara frontierelor lor terestre si maritime.

Cea de-a 13-a editie a Documenta, care se desfasoara din cinci in cinci ani la Kassel, primeste in acest an aproximativ 150 de artisti plastici din 55 de tari, dar si 100 de alti participanti provenind din alte domenii, precum literatura, economia, militantismul ecologic si fizica cuantica.

×
Subiecte în articol: artă atmosferă unesco