x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O bandă de infractori intenţiona să fure sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale lui Enzo Ferrari

O bandă de infractori intenţiona să fure sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale lui Enzo Ferrari

29 Mar 2017   •   12:54
O bandă de infractori intenţiona să fure sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale lui Enzo Ferrari

Poliţia italiană a anunţat marţi arestarea unei bande de infractori din Sardinia care plănuia să fure sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale lui Enzo Ferrari, fondatorul celebrei companii auto, pentru a cere răscumpărare familiei sau companiei Ferrari, relatează AFP. 

Cu baza la Orgosolo, în centrul Sardiniei, grupul infracţional de aproximativ 30 de persoane se ocupa în special cu traficul de droguri şi de arme în Sardinia şi nordul Italiei, dar pregătea şi lovituri care se doreau mai spectaculoase. 

Printre acestea figura furtul sicriului lui Enzo Ferrari, acţiune pentru care care unii dintre membrii grupului făcuseră deja vizite de recunoaştere în cimitirul unde acesta era îngropat. Grupul planificase în detaliu modul cum va fi furat sicriul, cum va fi ascuns o perioadă şi ce sumă va fi fixată pentru răscumpărare. 

Decedat în 1988, la vârsta de 90 de ani, Enzo Ferrari se odihneşte în cimitirul din Modena (nord), sub o placă de marmură, situată într-o vastă capelă funerară închisă cu o poartă de fier masivă. 

Aproximativ 300 carabinieri au participat marţi dimineaţă la operaţiunea care a vizat prinderea grupului infracţional. 

Italia a cunoscut mai multe cazuri de furturi de sicrie, uneori dramatice, cum ar fi cel al dispariţiei rămăşiţelor pământeşti ale lui Raffaele Bagni, 4 ani, fiul unui fost internaţional de fotbal, la o lună după moartea acestuia într-un accident de maşină în 1992.AGERPRES

×