x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O bunică de culoare albă, numită şefă în Ghana pentru a treia oară

O bunică de culoare albă, numită şefă în Ghana pentru a treia oară

31 Oct 2012   •   23:33
O bunică de culoare albă, numită şefă în Ghana pentru a treia oară

O bunică din Marea Britanie a devenit prima femeie de culoare albă din lume care a fost desemnată conducătoarea unui trib din Ghana, informează Daily Mail.

Lynne Symonds, în vârstă de 50 de ani, a fost încoronată în Africa de trei ori. Prima dată, în 1996, a fost numită "Conducătoarea culturii şi educaţiei" a tribului Manprusis în onoarea eforturilor ei caritabile curajoase.

În 2003, Lynne, care este soţia unui fermier, a fost numită "Regina filantropilor" de oamenii din tribul Gonjaland, iar în această vară a fost desemnată "Regina Păcii" de tribul Dagomba.

Femeia are noi îndatoriri de regină, printre acestea numărându-se şi călătorii din sat în sat pentru a împărtăşi iubire şi bunăvoinţă. De asemenea, Lynne nu are voie să consume alcool în public, iar după ce moare trebuie să fie îngropată în Ghana.

Lynne a fost profesoară şi a mărturisit că se simte "foarte onorată" pentru că a fost numită conducătoare pentru a treia oară. "Ceremonia a fost formată din împuşcături din arme foarte vechi, muzică, tobe, cântat şi dansat. M-au înfăşurat în haine tradiţionale, potrivite statutului meu nou de conducătoare. Sunt foarte multe reguli cărora trebuie să te supui. Trebuie să mergi încet şi să te comporţi regeşte, ceea ce mi se pare dificil. Nu îmi place ideea că albii ajută oamenii din ţările în curs de dezvoltare pentru spectacol. La început am refuzat când m-au numit conducătoare, dar au spus că vor să-mi mulţumească şi că astfel, se va atrage atenţia asupra problemelor din ţara lor. Sunt foarte onorată - este o onoare unică. De fapt proiectul Wulugu merită onoarea. Sunt foarte mândră de ceea ce am făcut. Am mărit de patru ori numărul fetelor care merg la şcoala primară. Nu avem multe finanţări însă pentru că suntem o organizaţie caritabilă mică - am putea să facem atât de multe dacă am avea bani", a spus Lynne.

Femeia a devenit interesată de Africa în 1993 când a cunoscut doi profesori din Ghana, care i-au mărturisit că nu există bani pentru cărţi şi că un copil a murit în şcoală. Lynne a început apoi să obţină bani. În 1994, femeia a reuşit să deschidă o librărie în Ghana, în nord.

Tilul primit de la tribul Manprusis, "Conducătoarea culturii şi educaţiei", se datorează librăriei şi faptului că în 1996 a reuşit să înfiinţeze un cămin pentru fete. "Regina filantropilor", cum a fost numită de oamenii din tribul Gonjaland, se datorează încurajării fetelor de a urma şcoala primară.

Tribul Dagomba a spus că Lynne este "Regina Păcii" pentru că a reuşit să înfiinţeze o altă şcoală primară şi un alt cămin pentru fete.

Prin intermediul Proiectului Wulugu, înfiinţat în 1993, Lynne a ajutat sute de copii săraci din Africa şi a salvat sute de fete de la sclavie.

×
Subiecte în articol: copii saracie trib africa Ghana