x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O bunică riscă să ajungă 12 luni la închisoare pentru că a măturat frunzele din curtea ei

O bunică riscă să ajungă 12 luni la închisoare pentru că a măturat frunzele din curtea ei

01 Noi 2012   •   14:23
O bunică riscă să ajungă 12 luni la închisoare pentru că a măturat frunzele din curtea ei
Sursa foto: www.dailymail.co.uk

O bunică de 82 de ani este acuzată că "a cauzat un pericol" şi ar putea ajunge după gratii pentru că a îndepărtat frunzele căzute din curtea ei, lăsând măturătorilor "o grămadă mare" de strâns, scrie Daily Mail.

Pentru că a aruncat gunoiul în locuri nepermise, Barbara Ray ar putea plăti o amendă de 50.000 de lire sterline sau ar putea ajunge 12 luni la închisoare.

Grădina femeii a fost fotografiată, iar, potrivit oficialilor Consiliului din Stratford-upon-Avon, Warwickshire, comportamentul ei este "inacceptabil". Barbara Ray a spus că membrii consiliului sunt nişte "birocraţi". "Am fost şocată când am citit scrisoarea trimisă de Consiliu. Când i-am întrebat pe oficiali de unde ştiu că eu am măturat frunzele în stradă, mi-au spus că pot dovedi pentru că au fotografii. Îmi place să păstrez casa mea curată. Sunt nervoasă pentru că şi-au permis să mă ameninţe astfel", a spus Barbara.

Barbara are doi copii şi patru nepoţi. Ea s-a mutat în Stratford-upon-Avon, Warwickshire împreună cu soţul ei Tony în anii 1950. Soţul ei a murit de cancer în 1997. După moartea lui Tony Barbara s-a mutat la câteva locuinţe distanţă într-o casă cu trei dormitoare.

"Abandonarea materialelor astfel constituie aruncarea gunoiului în locuri nepermise potrivit secţiunii 33 din Environmental Protection Act 1990 şi se pedepseşte cu o amendă de 50.000 de dolari şi/sau 12 luni de închisoare", scrie în scrisoarea pe care Barbara a primit-o din partea Consiliului.

Un purtător de cuvânt al Consiliului a declarat că toamna, măturătorii strâng frunzele o dată pe săptămână, însă Barbara a spus că nu i-a văzut "de săptămâni" în zona ei.

"Am trăit în timpul războiului şi stau în acest oraş de când mă ştiu. Îmi plătesc taxele şi ar fi trebuit să mi se ofere acest serviciu. Am lucruri mai bune de făcut la vârstă mea", a spus femeia.

Barbara Ray a declarat că membrii Consiliului şi-au retras acuzaţiile după ce le-a promis că nu va mai mătura frunzele.

×
Subiecte în articol: inchisoare amenda toamna amenintare frunze