x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O cerşetoare româncă i-a cucerit pe nemţi. Bild: “Vocea de aur a unui înger”

O cerşetoare româncă i-a cucerit pe nemţi. Bild: “Vocea de aur a unui înger”

de Istvan Deak    |    23 Iun 2014   •   11:49
O cerşetoare româncă i-a cucerit pe nemţi. Bild: “Vocea de aur a unui înger”

Imaginile video de pe reţeaua de socializare Facebook cu Samira, o presupusă româncă de 37 de ani, care cântă pe stradă melodii din repertoriului lui Whitney Houston au strâns mii de like-uri şi sute de share-uri pe reţeaua de socializare. Astfel, subiectul a captat şi atenţia jurnaliştilor de la Bild, care au găsit-o cântând pe o stradă din centrul oraşului Essen, după ce câteva zile înainte cântase în Duisburg. “O cerşetoare din România devine un star pe Internet. Pentru câţiva euro ea stă în zona pietonală şi cântă cu o voce de înger”, scriu jurnaliştii de la Bild, într-un articol intitulat “Cerşetoarea cu vocea de aur ”. Cea care este prezentată drept cerşetoare româncă este aşezată în faţa unui centru comercial din piaţa Limbecker. Are doar un păhărel de plastic în faţa ei. Dintr-o dată răsună o voce puternică: ”And I will always love you…”, cutremură Samira cu vocea ei întreaga zonă, recitând dintr-un clasic al lui Whitney Houston. Trecătorii se opresc, se minunează şi scot câţiva euro pentru ea. “Este incredibil cum poate să cânte această cerşetoare”, comentează pentru sursa citată Magdalena Glodde, o trecătoare. Dar cine este această doamnă, se întreabă cei de la Bild şi încearcă să obţină un interviu de la ea.

“Eu vin din România. Am cântat de pe vremea când încă eram un copil. Cântam în fiecare zi. Sunt fericită când am posibilitatea să cânt. Şi o fac din toată inima. Poate acesta este motivul pentru care oamenii reacţionează atât de pozitiv”, explică ea în limba engleză. Când se închid magazinele, ziua de lucru s-a încheiat şi pentru ea. “Cinci copii mă aşteaptă acasă, doi băieţi şi trei fete. Acum un an am venit cu familia în Germania şi ne-am stabilit iniţial în Gelsenkirchen. Acum trăim în Essen”, spune femeia, care se bucură la aflarea veştii că lumea o îndrăgeşte şi pe Internet.

Numele de Samira, stilul vestimentar şi fragmente dintr-o altă melodie cântată de cerşetoare, postate pe Internet, ar indica totuşi o altă zonă de provenienţă a “vedetei”: Balcanii. Nu ar fi pentru prima oară când un cerşetor de pe străzile ţărilor occidentale se prezintă drept originar din România, deşi provine din spaţiul ex-iugoslav, de exemplu. Cert este un singur lucru: Samira din povestea noastră este deja vedetă pe Internet şi atrage atenţia presei germane. Care afirmă la unison că ea este din România.

VEZI VIDEO AICI


×