x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O clinică franceză a strâns bani ca să salveze o prostituată româncă

O clinică franceză a strâns bani ca să salveze o prostituată româncă

de Carmen Plesa    |    06 Feb 2011   •   20:21

Personalul unei clinici medicale din Caen, Franţa, s-a mobilizat pentru a ajuta o prostituată româncă să se întoarcă în ţară. Drama fetei a atras atenţia presei franceze, care a scris în nenumărate rânduri în ultimele luni despre româncele care fac trotuarul la Caen şi despre proxeneţii lor.

"Au un discurs pregătit, repetă că sunt «libere». Însă recentele peripeţii ale unei tinere prostituate arată cum stau lucrurile", a comentat Ouest France. Ajunsă în decembrie la Caen, forţată să se prostitueze, o româncă de 20 de ani s-a prezentat la 21 ianua­rie la una dintre clinicile din localitate cu mari dureri abdominale. În acea seară o acompaniau doi bărbaţi. Nici ei, nici femeia nu vorbeau franceză. Medicii au descoperit că tânăra avea o problemă ginecologică şi au decis să fie spitalizată. În cursul nopţii următoare, cei doi "protectori" s-au întors. Au reuşit să-i păcălească pe cei de la pază, au intrat în camera unde era internată românca şi au încercat să-i ia actele şi s-o scoată cu forţa din spital. În ciuda loviturilor primite, tânăra a reuşit să dea alarma, iar "protectorii" au fugit.

Emoţionat de drama fetei, personalul medical s-a organizat pentru a o ajuta, scrie Ouest France. Nu­me­le tinerei a fost şters din registrele spitalului, iar pacienta a fost mutată într-o altă cameră şi pusă sub pază atentă. Doi români au avut o altă tentativă de a intra în clinică după tâ­nă­ră. Li s-a spus că aceasta nu mai este spitalizată acolo. Autorităţile franceze, care "sponsorizează" în­toar­­cerea în ţara de origine a imigranţilor ilegali, nu au fost de acord să o repatrieze şi pe prostituată. Angajaţii clinicii au strâns suma necesară pentru biletul de avion şi i-au mai dat şi ceva bani pentru a o ajuta să se în­toar­că discret în ţară. Asociaţia Le Nid, care ajută prostituatele, a condus-o pe româncă la aeroport şi în­cea­rcă să păstreze în continuare legătura cu ea. Mai mulţi români, femei şi bărbaţi, au fost arestaţi în ultimele luni la Caen, pentru că obli­gau tinere să se prostitueze. Însă prostituatele românce pot fi văzute în continuare seara pe străzile oraşului, au remarcat jurnaliştii francezi.

×