x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O coaliţie internaţională pentru protejarea regiunii Golfului va crea insecuritate, afirmă vicepreşedintele iranian

O coaliţie internaţională pentru protejarea regiunii Golfului va crea insecuritate, afirmă vicepreşedintele iranian

23 Iul 2019   •   13:53
O coaliţie internaţională pentru protejarea regiunii Golfului va crea insecuritate, afirmă vicepreşedintele iranian
Sursa foto: pixabay.com

O coaliţie internaţională pentru protejarea Golfului va aduce insecuritate, a declarat marţi vicepreşedintele iranian Eshaq Jahangiri, potrivit agenţiei de presă IRIB, relatează Reuters.

Marea Britanie a cerut luni o misiune navală condusă de europeni pentru a asigura transportul în condiţii de siguranţă prin strâmtoarea Ormuz, la câteva zile după ce Iranul a sechestrat un petrolier britanic, incident calificat de Londra ca fiind un act de "piraterie de stat" pe căile de navigaţie strategice.

"Nu este nevoie să formăm o coaliţie deoarece aceste tipuri de coaliţii şi prezenţa însăşi a străinilor în regiune creează insecuritate", a spus Jahangiri. ''Şi în afară de creşterea insecurităţii, o astfel de coaliţie nu va duce la nimic altceva'', a spus el.

Aceste declaraţii survin în contextul în care un responsabil iranian din domeniul marinei, contraamiralul Hossein Khanzadi, a afirmat că ţara sa monitorizează toate navele americane prezente în regiunea Golfului şi are o arhivă cu imagini ale acţiunilor lor cotidiene, notează Reuters.

Iranul şi Statele Unite au ajuns în pragul unui conflict luna trecută după ce Republica Islamică a doborât o dronă americană, provocând aproape o ripostă pe care preşedintele Donald Trump a anulat-o în ultimul moment.

Tensiunile au crescut de asemenea între Iran şi Marea Britanie după ce Republica Islamică a sechestrat vinerea trecută un petrolier britanic deoarece a intrat în coliziune cu un vas de pescuit.

AGERPRES

×