x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O companie aeriană a efectuat primul zbor format din personal exclusiv feminin pentru a marca ziua de 8 martie

O companie aeriană a efectuat primul zbor format din personal exclusiv feminin pentru a marca ziua de 8 martie

de Anca Arambaşa    |    08 Mar 2017   •   16:20
O companie aeriană a efectuat primul zbor format din personal exclusiv feminin pentru a marca ziua de 8 martie

De Ziua Internaţională a Femeii, compania aeriană Easy Jet a decis să încurajeze tinerele să urmeze o carieră în industria aviatică prin efectuarea primului zbor cu echipaj feminin. Avionul a decolat din Aeroporul Gatwick din Londra şi a avut ca destinaţie Madridul.

Căpitanul, secundul şi ceilalţi patru membri ai echipei sunt toate femei. În plus, mulţi dintre responsabilii de la sol pentru decolare au fost, de asemenea, persoane de sex feminin, însumând un echipaj de mai mult de 15 femei implicate în acest zbor.

Căpitanul este Kate McWilliam, considerată cel mai tânăr căpitan-femeie al unei linii aeriene comerciale din întreaga lume: „Astăzi este Ziua Internaţională a Femeii, iar noi avem o echipă formată exclusiv din femei. [...] 5% din această industrie este reprezentat de femeile pilot şi ziua de azi este o ocazie importantă pentru a le promova şi pentru a încuraja tot mai multe domnişoare să intre în această industrie”, declară Kate.

Sursa: London Evening Standard - Facebook page

×
Subiecte în articol: easyjet femei pilot femei capitan aviatie