x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O companie aeriană a introdus scaune speciale pentru pasagerii supraponderali şi obezi (VIDEO)

O companie aeriană a introdus scaune speciale pentru pasagerii supraponderali şi obezi (VIDEO)

28 Iun 2013   •   17:41
O companie aeriană a introdus scaune speciale pentru pasagerii supraponderali şi obezi (VIDEO)

Avioanele utilizate de compania aeriană Samoa Air sunt echipate, începând din această săptămână, cu scaune "extra large" pentru persoanele care cântăresc peste 127 de kilograme.

Samoa Air, prima companie aeriană din lume care îşi taxează pasagerii în funcţie de greutatea lor corporală, a anunţat că a decis să modifice unele dintre scaunele de la bordul aeronavelor sale pentru a oferi un confort sporit pasagerilor supraponderali şi obezi, conform dailymail.co.uk.

Samoa apare cu regularitate în statisticile mondiale despre obezitate, iar peste 80% din populaţia ei în vârstă de peste 15 ani este considerată supraponderală, din cauza unor predispoziţii genetice şi a consumului ridicat de plante rădăcinoase.

Toate avioanele Britten Norman şi Cessna din flota Samoa Air au fost adaptate pentru a avea la bord un rând special de scaune XL, mai mari cu 35,5 centimetri,  pentru a asigura mai mult loc pentru zona abdominală şi picioare, şi cu spaţii mai mari între scaune.

Chris Langton, directorul executiv al companiei Samoa Air, a declarat că avioanele vor fi dotate şi cu o rampă specială pentru a uşura accesul pasagerilor supraponderali şi obezi.

×