x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O companie feroviară din Japonia şi-a cerut scuze după ce un tren a plecat din staţie cu 25 de secunde mai devreme

O companie feroviară din Japonia şi-a cerut scuze după ce un tren a plecat din staţie cu 25 de secunde mai devreme

17 Mai 2018   •   10:43
O companie feroviară din Japonia şi-a cerut scuze după ce un tren a plecat din staţie cu 25 de secunde mai devreme

O companie de transport feroviar din Japonia şi-a cerut scuze după ce unul dintre trenurile sale a plecat din staţie cu 25 de secunde mai devreme, în al doilea astfel de caz petrecut în ultimele luni, informează BBC. 

"Neplăcerile importante cauzate clienţilor noştri sunt cu adevărat inexcuzabile", a precizat compania în urma incidentului. 

Dacă în luna noiembrie, într-un caz similar, un tren a părăsit staţia cu 20 de secunde mai devreme, de data aceasta a fost vorba de o "grabă" de 25 de secunde. 

Potrivit publicaţiei Japan Today, conducătorul trenului a crezut că vehiculul urma să părăsească gara Notogawa, vineri, la ora 07:11, în loc de ora programată 07:12. 

După ce a închis uşile trenului, cu un minut mai devreme, conductorul a realizat greşeala şi ar fi putut evita situaţia jenantă, însă pentru că nu a văzut niciun pasager pe platformă a decis să lase lucrurile aşa şi să se pună în mişcare mai devreme - devansând cu 25 de secunde momentul plecării. 

Incidentul survine în contextul în care trenurile japoneze au reputaţia de a fi extrem de punctuale şi în care se pare că mai existau pasageri care sperau să urce în respectivul tren. Ei s-au plâns companiei feroviare, iar aceasta a fost nevoită să îşi ceară scuze. 

Şi în cazul din luna noiembrie, conductorul trenului - care făcea legătura dintre oraşele Tokyo şi Tsukuba - a încurcat orele de plecare, însă atunci niciun pasager nu a ratat îmbarcarea.AGERPRES

×
Subiecte în articol: tren japonia scuze