x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fabrică de îmbuteliere Coca-Cola din China, închisă temporar din cauza clorului prezent în băutură

O fabrică de îmbuteliere Coca-Cola din China, închisă temporar din cauza clorului prezent în băutură

de Mediafax    |    30 Apr 2012   •   12:41
O fabrică de îmbuteliere Coca-Cola din China, închisă temporar din cauza clorului prezent în băutură

O fabrica de imbuteliere de Coca-Cola din nordul Chinei a fost inchisa temporar, in urma unor informatii potrivit carora in bautura exista clor, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Biroul de inspectie a calitatii produselor din provincia Shanxi (nord) a ordonat deschiderea unei anchete.

O "inspectie a instalatiei, un test al produselor, un examen al probelor si interviuri cu personalul, dar si alte metode au confirmat veridicitatea informatiilor de presa", potrivit acestei administratii.

Un purtator de cuvant al Coca-Cola a declarat luni ca inchiderea temporara a fabricii a fost hotarata nu din cauza problemelor de securitate alimentara sau a nivelului de clor din apa, ci din cauza altor probleme ridicate de inspectie.

"Nivelurile de clor erau mult inferioare normelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Statelor Unite, Uniunii Europene (UE) sau ale Chinei pentru apa potabila", a declarat purtatorul de cuvant.

Clorul serveste la distrugerea bateriilor in cadrul tratarii apei potabile, insa o concentratie prea ridicata poate fi periculoasa pentru sanatate.

Problemele constate, a caror natura nu a fost dezvaluita, "nu au afectat niciun moment sercuritatea produselor noastre de pe piata", potrivit Coca-Cola.

O receptionera de la Coca-Cola Shanxi Beverages Co. a confirmat, luni, ca fabrica a oprit productia.

Potrivit agentiei China Noua, mici cantitati de clor au fost gasite in apa utilizata pentru fabricarea bauturii gazoase in februarie, in cursul unor lucrari de mentenanta efectuate in uzina.

Un denuntator anonim a alertat presa locala cu privire la contaminarea a noua loturi de produse.

Scandalurile alimentare sunt foarte frecvente in China, unde opinia publica este tot mai sensibila fata de aceasta problema.

Vanzarile de Coca-Cola in China, care au reprezentat anul trecut 7% din vanzarile grupului in intreaga lume, cresc, iar societatea americana prevede sa investeasca patru miliarde de dolari in aceasta tara, in perioada 2012-2014.

Coca-Cola poseda deja peste 40 de fabrici de imbuteliere in China, unde lucreaza in parteneriat cu gigantul chinez in domeniul alimentar Cofco si conglomeratul din Honk Kong Swire Pacific.

×
Subiecte în articol: bautura China clor coca cola