x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie militar albaneză a murit în timpul unei misiuni de deminare a NATO în Letonia

O femeie militar albaneză a murit în timpul unei misiuni de deminare a NATO în Letonia

06 Mai 2019   •   22:55
O femeie militar albaneză a murit în timpul unei misiuni de deminare a NATO în Letonia

O femeie militar albaneză care participa la exerciţii ale NATO în Letonia a fost ucisă luni în explozia unei mine din Al Doilea Război Mondial, în timpul unei misiuni de deminare, a anunţat armata letonă, informează AFP.

"Nefericitul incident a avut loc la orele locale 09:30. Locotenentul Zafire Hasanaj a decedat la o oră după explozie", a declarat pentru presă Leonids Kalnins, comandantul-şef al Forţelor Armate letone. Alţi doi militari albanezi au fost răniţi şi spitalizaţi, dintre care unul se află în stare critică, a adăugat Kalnins.

Premierul albanez Edi Rama, preşedintele leton Raimonds Vejonis şi ministrul leton al apărării Artis Pabriks au exprimat condoleanţe după accident.

Poliţia militară letonă a declanşat o anchetă, în timp ce exerciţiile de antrenament care aveau loc la baza NATO din Adazi (centru) au fost suspendate.

Solul leton ascunde încă numeroase mine şi muniţii ce datează din cele două războaie mondiale, iar serviciile de deminare sunt solicitate practic în fiecare zi. "Numai săptămâna trecută, soldaţii letoni au neutralizat 343 de explozivi găsiţi de fermieri, muncitori de la drumuri, ingineri silvici sau alţi civili", a anunţat armata letonă pe contul său de Twitter.

Misiunile de deminare fac adesea parte din exerciţiile NATO în această regiune din nordul Europei de Est.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: femeie militar nato letonia