x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie nu poate divorța de soțul violator: “Sunt captivă în acest mariaj”

O femeie nu poate divorța de soțul violator: “Sunt captivă în acest mariaj”

de Anca Arambaşa    |    27 Ian 2017   •   15:20
O femeie nu poate divorța de soțul violator: “Sunt captivă în acest mariaj”

O femeie din Marea Britanie care a fost violată de soț spune că este captivă în mariajul cu această bestie pentru că nu-și permite să divorțeze de el. Andrew Ferguson, de 35 de ani, a fost condamnat la opt ani de închisoare săptămâna aceasta în urma acuzațiilor de viol, atac și abuz sexual împotriva a trei femei, derulate pe parcursul a 14 ani.

Femeia este fericită acum lângă un bărbat pe care îl consideră eroul ei și vrea să lase trecutul în urmă. Cu toate astea, nu se va simți niciodată liberă până când nu va face rost de banii de care are nevoie pentru a divorța de fostul soț. Curajul ei a dat în vileag toate infracțiunile lui Ferguson și le-a scos la lumină. Ea a declarat pentru Daily Record că: “Cea mai mare problemă cu care mă confrunt este aceea că încă mai sunt căsătorită cu el. Nu-mi permit să divorțez. Am vorbit cu un avocat și m-ar costa aproximativ 3000 de lire, poate chiar mai mult dacă el contestă ceva din închisoare. Această situație trebuie să ia sfârșit, trebuie să existe legi care să elibereze femeile abuzate din aceste căsnicii”.

Ferguson a negat toate acuzațiile, dar a fost închis pentru opt ani fiind condamnat de viol, tentativă de viol, agresiune și asalt sexual asupra a trei victime între anii 2000 și 2014. Poliția din Scotland a salutat sentința Înaltei Curți din Glasgow, adăugând că, în total, cinci femei au declarat că au fost abuzate de bărbat. Surprinzător este faptul că Ferguson are o nouă parteneră, care îi ia apărarea în fața acestor acuzații, în timp ce soția lui este disperată să scape din mâinile bestiei, scrie The Mirror.

Soția, care dorește să rămână sub anonimat, a povestit că nu știa nimic despre trecutul violent al acestuia când l-a cunoscut în 2005. “Lucrurile au început să scape de sub control după câteva luni din cauza comportamentului lui incontrolabil”, a adăugat aceasta. “M-a înjosit foarte mult. Îmi spunea că nu sunt suficient de bună pentru nimeni. M-a făcut să mă simt atât de mică și insignifiantă, încât simțeam că nu pot face nimic în privința asta și nu aveam pe nimeni cu care să vorbesc despre ce se întâmplă”.

Cei doi s-au căsătorit fără acordul ei în 2009, anul în care au început și abuzurile sexuale: “Nu voiam să mă căsătoresc, dar a spus că a plătit deja pentru asta, că îmi va trimite fiul în Irlanda și că nu îl voi mai vedea niciodată, așa că am acceptat”. Abuzurile erau atât de insuportabile încât femeia a intrat în depresie și a încercat să își ia viața, crezând că asta era singura soluție de salvare.

Un moment de agresivitate în care bărbatul și-a pierdut controlul, în 2014, i-a dat curajul de a renunța. Scandalul dintr-un fast-food petrecut în fața copilului ei a determinat-o pe femeie să plece și să se ducă la poliție să declare incidentul. Din păcate, nu a fost suficient pentru a scoate la lumină lunile întregi de abuzuri și a durat aproape un an până când totul a fost dovedit. “Declarația mea a fost mai mare de 30 de pagini”, a spus femeia. “Începusem să cred că era o relație normală și nu prea conștientizam ce comportament de control avea […] Nu am înțeles că violul într-un mariaj este tot viol”.

Femeia se luptă în continuare cu ultimele efecte ale abuzurilor prin care a trecut și dorește să ajute femeile care sunt în situația ei, să le încurajeze să aibe curajul să caute sprijin și ajutor.

×
Subiecte în articol: viol femeie violata agresiune sexuala